dimarts, 22 de març del 2011

Sabaté creu que Espanya pot ser model de democratització per als països àrabs

El Senador pregunta per la gira de la Ministra Jiménez per Egipte, Síria, Jordània i Líban

El senador Joan Sabaté, portaveu de l’Entesa en la Comissió d'Exteriors del Senat, ha preguntat avui en el Ple a la Ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, quina és la seva valoració de la visita realitzada a Egipte, Síria, Jordània i Líban.

Sabaté ha qualificat les revoltes àrabs com “una ebullició reformadora, complexes per raons i origen però que comparteixen l'aire de llibertat dels seus pobles”. S'ha referit a Líbia i ha explicat la intervenció espanyola, recolzada aquest matí al Congrés, com una defensa del poble de Líbia, dels drets humans, la llibertat i el futur democràtic.

El portaveu d'exteriors de l’Entesa ha subratllat el valor de la diplomàcia espanyola per la relació privilegiada d'Espanya amb el Mediterrani i el món àrab i que ha estat la primera diplomàcia a actuar.

Sabaté ha suggerit també que el model de la transició espanyola podria ser una referència per al futur d'aquests països.

La Ministra Trinidad Jiménez s'ha mostrat disposada a acompanyar aquests processos pel caràcter privilegiat d'Espanya en la Ribera Sud del Mediterrani. Ha dit que Espanya donarà suport polític i econòmic a aquests països i així ho ha traslladat en la recent gira realitzada. Ha explicat també que la societat civil d'Egipte i Jordània han mostrat el seu interès a participar de la nostra experiència.