dijous, 24 de març del 2011

El Síndic de Greuges falla a favor d'IMNOVA-PSC i en contra de Sabanza

IMNOVA-PSC, de la mà del regidor Fernando Cantos, va proposar el 2008 al Plenari de Móra la Nova regular l’accés dels partits polítics, presents en el Plenari Municipal, als mitjans de comunicació municipals de Móra la Nova, que fins ara han estat vetats als partits de l’oposició. Aquests mitjans són: el B.I.M. (Butlletí d’Informació Municipal), Ràdio Móra la Nova, la pàgina web municipal, i el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, també en aquell moment Tele-Masos.

Aquesta proposta ja l’havíem fet i reiterat en dues ocasions, la primera el 2004, la segona, el 2006, i la tercera, el 2008. Així, en el Plenari de 23 de desembre de 2008, ens va ésser negada per tercer cop aquesta proposta, i donat quel “Text refòs de la Llei municipal i de règim local de Catalunya” preveu en el seu article 170.2, el deure del Plenari de regular aquest accès als mitjans informatius municipals, vàrem considerar adequat presentar una reclamació al SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA.

Després de més de dos anys, el passat 14 de març ens va arribar la RESOLUCIÓ del SÍNDIC DE GREUGES. En aquesta resolució, el Sr. Rafael Ribó, i dirigint-se a l’alcalde Joan M. Sabanza, diu: “he de recordar-vos que garantir el compliment del dret de participació establert en l’article 170.2 del Text refòs de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, no és un acte discrecional vostre, sinó que esteu obligat que així es respecti”, també diu: “ha d’aprovar un reglament que reguli les condicions d’accés i d’ús d’aquests mitjans pels regidors i els grups constituïts al si de la corporació”.

Ha estat tan important la repercussió d’aquesta reclamació d’IMNOVA-PSC, quel mateix Síndic la va escollir per documentar el seu espai mensual “El Síndic respon” a “Els Matins” de TV3, que aquest mes va dedicar als mitjans de comunicació locals, raó per la qual el nostre regidor Fernando Cantos va ésser convidat al programa del Sr Josep Cuní del 17/03/2011 per exposar el cas de Móra la Nova. També va ésser convidat l’alcalde, Joan Sabanza. Aquest espai va ésser moderat per Josep Cuní, però hi va brillar la intervenció del Sr. Rafael Ribó, doncs va posar en el seu lloc al Sr. Sabanza. (que com sempre estava generalitzant i donant la culpa als altres). Tan acorralat va quedar el Sr. Alcalde que es va comprometre a aprovar el reglament que IMNOVA-PSC li presentés en el proper plenari, reglament que ja li hem presentat al registre dilluns passat en data 21/03/2011.

PER A MÉS INFORMACIÓ:


El cas de Móra la Nova va del minut 07:40 al minut 22:00 (final de la intervenció del Síndic).


GRUP MUNICIPAL IMNOVA-PSC MÓRA LA NOVA