divendres, 11 de març del 2011

Uns 3.600 pagesos de les Terres de l'Ebre s'integraran en el règim general de la Seguretat Social

Govern, sindicats, organitzacions empresarials i sectorials arriben a un acord històric en l'equiparació dels treballadors per compte aliè del camp


Uns 3.600 pagesos de les Terres de l'Ebre s'integraran en el règim general de la Seguretat Social després de l'acord assolit entre govern espanyol, sindicats, organitzacions empresarials i sectorials per l'equiparació dels treballadors per compte aliè del camp. Així ho ha recordat avui i ho ha valorat molt positivament la diputada socialista Lluïsa Lizárraga, que ha assenyalat que amb aquest consens, que es tramitarà com a Projecte de Llei, “els treballadors agraris tindran els mateixos dets i prestacions que la resta dels treballadors per compte aliè”.

La diputada ha ressenyat que es tracta d'un acord que posa fi a una reivindicació molt antiga del sector. A més, amb la resolució es compleix un dels punts signats el 2 de febrer passat en el marc del diàleg social i representa fer un pas més en el mandat del Pacte de Toledo d'integrar els règims de la Seguretat Social en dos blocs: el dels treballadors per compte aliè i el dels treballadors autònoms.