dijous, 10 de març del 2011

El PSC proposa la creació d'una Agència de Desenvolupament Local d'Amposta de suport a l'empresa i l'ocupació

Antoni Espanya presenta el primer bloc de propostes que incideix en el comerç, la indústria i el turisme, les millores en mobilitat i via pública i les infraestructures


El candidat a l'alcaldia pel PSC a Amposta, Antoni Espanya, ha presentat aquest matí el primer bloc de propostes del programa electoral amb vista a les eleccions municipals del 22 de maig vinent. El principal accent d'aquest primer bloc se situa sobretot en la promoció econòmica del municipi i, concretament, amb la creació d'una Agència de Densenvolupament Local d'Amposta que aglutini totes le competències de suport a l'empresa i l'ocupació. “No estem proposant que es generin nous llocs de treball a l'administració i nous equipaments, sinó fer una reorganització dels rercursos que ja tenim a l'Ajuntament, tot dedicant la feina d'un seguit de professionals a ajudar a les empreses a ser més competitives i a orientar a la gent que no té feina”, ha subratllat. Aquesta iniciativa en promoció econòmica es complementa amb un pla de suport al comerç local, la indústria i el turisme, “les úniques activitats que en la situació actual de crisi actual poden generar riquesa i ocupació”. En aquest sentit, Espanya ha recordat que el darrer pressupost del govern de CiU només ha destinat 40.000 euros a promocionar aquestes tres activitats. “És una quantitat del tot insuficient”, ha lamentat, tot advertint: “Si no som una mica arriscats i aspostem fort, la poca presència econòmica que puguin desplegar aquestes branques d'activitat les perdrem”.

Aquest primer bloc de propostes també inclou solucions als problemes endèmics de la ciutat quant a mobilitat i atenció a la via pública. Així, per millorar la circulació, el candidat socialista proposa la delimitació de carrers alternatius als principals per absorbir la circulació interior i fer de l'eix de l'Ebre una autèntica anella viària de circulació exterior ràpida. “Molta gent de fora no ve a Amposta a consumir els nostres serveis pels problemes de circulació”, ha apuntat. Espanya també s'ha compromès a executrar un pla de xoc de rehabilitació integral de la via pública i a la creació d'una Oficina de Gestió de la Via Pública, amb un sistema ràpid i fàcil de comunicació i incidències entre el ciutadà i Ajuntament.

Pel que fa a les infraestructures, conscient que el context de crisi actual limitarà les inversions i caldrà recòrrer a les administracions superiors, la principal proposta és elaborar un Pla Estratègic que marqui el full de ruta dels propers deu anys. També inclou fer una reserva estratègica de sòl per equipaments esportius a la zona compresa entre el canal de la dreta i el canalet de la Ràpita. En relació a aquest tema, el candidat socialista ha mostrat la seva preocupació sobre la possible paralització del projecte universitari INEFC a Amposta, tot confiant que només es tracti d'un malentès i que seva posada en marxa no estigui condicionada pel resultat electoral, ja que això certificaria que els interessos de partit estan per sobre dels de la ciutat.

La posada en marxa d'una estació de passatgers de la línia de tren Barcelona-València a Tosses és també una de les accions concretes destacades pel que fa a l'eix d'infraestructures.

Oficina del candidat

Antoni Espanya ha aprofitat avui també per presentar la nova oficina del candidat que s'ha habilitat per poder rebre tots aquells veïns i veïnes que vulguin manifestar les seves inquietuts, propostes i suggeriments per millorar Amposta. Així, el mateix candidat atendrà personalment tothom a l'oficina situada al local del PSC, al carrer Lope de Vega, 23, de dilluns a divendres, de les 16 a les 19.30 hores. A banda, també s'hi pot contactar a través del correu electrònic amposta@socialistes.cat i a través del telèfon 977.700.725. El candidat, a més, disposa de blog propi www.toniespanya.blogspot.com i de perfil al facebook on té la informació més detallada de totes aquestes propostes i on també està obert a rebre qualsevol opinió i comentari. A més, Espanya ha adreçat tuna carta oberta a la ciutadania per recollir totes les sensibilitats que ajudin a construir el millor projecte per Amposta.

Finalment, cal recordar que els socialistes ampostins ja han iniciat amb força la precampanya sota l'eslògan “Atreveix-te! Ara Toni”, que incorpora també un missatge modern, proper i jove per construir Amposta entre tots, sense exclusions, “ampsta + x tts”, i que té com a objectiu il·lusionar als ampostins i ampostines que el canvi polític a la ciutat és possible.