divendres, 29 de juny del 2012

“El govern de Móra la Nova va endarrerit en impuls econòmic i polítiques socials”


El portaveu del grup Socialista a l'Ajuntament de Móra la Nova, Fernando Cantos, aposta per potenciar l'oferta turística vinculada al Mas de la Coixa i l'agroindústria

El portaveu del grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Móra la Nova, Fernando Cantos, ha lamentat la manca d'idees i l'immobilisme del govern de CiU durant aquest any de mandat, i ha ressaltat sobretot l'endarreriment que hi ha en la generació de polítiques d'impuls econòmic i d'atenció a les persones més necessitades en un context de dificultat com l'actual.

Tot i que la relació amb l'actual alcalde i el seu govern és molt millor i més cordial que amb l'anterior, continua sense haver-hi voluntat de diàleg i les nostres propostes són rebutjades o ajornades sistemàticament”, ha subratllat. En aquest sentit, ha remarcat que amb un objectiu clarament constructiu s'han anat proposant un seguit de mesures amb l'ànim de sumar esforços. Així, a través del ple, s'han plantejat actuacions per incentivar l'economia del municipi a través del turisme, ampliant els serveis vinculats al Mas de la Coixa amb una proposta més atractiva amb esports vinculats a la natura i coordinant i promocionant l'oferta de turisme rural. I també apostar per donar valor afegit a l'agricultura i l'agroindústria del municipi millorant l'oferta i la comercialització des del suport al sector cooperatiu i incentivant la seva coordinació.

Una altra de les principals preocupacions dels socialistes és donar suport a aquells que més malament ho estan passant com a conseqüència de la crisi. Per això, ja en el primer ple del mandat es va instar a l'Ajuntament a contactar amb els propietaris dels pisos per tal d'arribar a un acord per abaratir-ne el lloguer a canvi d'una cobertura mitjançant una assegurança per part del consistori. “El que volíem és que es pogués posar a disposició de la ciutadania una borsa de pisos a preus assequibles.” En el mateix sentit, es va proposar que els contractes temporals que fa l'Ajuntament es fessin de forma rotatòria. “Creiem que és oportú també tenir una borsa de treball on puguin apuntar-se persones que estan a l'atur o amb una situació econòmica difícil, ja que aquests llocs, tot i ser temporals, els ocupen sempre les mateixes persones”.

Per tal de poder fer front a aquestes polítiques necessàries al municipi, el grup Socialista va presentar un total de dinou esmenes als pressupostos d'enguany que permetien disposar de 484.000 euros per tirar-les endavant. Entre aquestes, eliminar la partida destinada al pagament del renting de vehicles, que representa un cost de 55.000 euros, i optar per la seva compra.
També vam proposar una disminució de la publicitat que té un cost de 29.000 euros i que es fes un nou concurs públic per a adjudicar la impressió de la mateixa o estudiar la possibilitat legal d'un conveni amb l'escola Jeroni de Moragas, que té una impremta, i a més és una institució molt útil a la Ribera d'Ebre perquè permet la inserció laboral de persones amb discapacitat”. Actualment es contracta a l'empresa XB Celtica Paper, S.L, que té com a director comercial a Marc Sabanza, fill de l'exalcalde de Móra la Nova.

Altres esmenes presentades van ser la reducció de la quantitat destinada a festes i suprimir el repartiment de la subvenció que l'ajuntament rep de l'abocador de Tivissa entre els veïns del poble per fer front al pagament de la brossa, que hauria de ser progressiu. En la mateixa línia, també es demanava al govern que aparqués per més endavant la construcció de cinc noves illes de contenidors soterrats.

Tot aquest estalvi anava adreçat a generar partides per al foment de l'ocupació, el turisme, l'accés a l'habitatge, per tirar endavant polítiques socials per aquells que més malament s'ho estan passant i per fomentar les energies renovables, però malauradament no hem comptat amb el suport d'un govern excessivament continuïsta quan el que cal és no estar-se quiet i treballar pel futur del poble”.