divendres, 1 de juny del 2012

El PSC d'Alcanar provoca un canvi polític al municipi per combatre la crisi


Proposen com a mesures per fer front a la crisi un pla d'estalvi i de contenció de la despesa, un pla d'acció social, un pla d'ocupació i reduir els impostos municipals

El Grup Municipal del PSC a Alcanar va anunciar durant el ple realitzat ahir a la nit que deixa el govern municipal amb l'objectiu de propiciar un canvi polític per combatre la crisi. “Dia a dia a Alcanar es viuen situacions dramàtiques que no es poden continuar ignorant, cada cop hi ha més persones en situacions d'exclusió social i de pobresa, amb unes llistes d'atur descomunals i amb poc suport als nostres principals sectors econòmics”, ha detallat el portaveu del grup, Ricard Bort. Segons ell, “l'Ajuntament no només pot sinó que ha de fer molt més, actuant de forma decidida buscant acords i exercint el lideratge del poble, amb idees clares i objectius programats i realitzables a curt termini, no programes a llarg termini sense cap concreció ni garantia d'èxit”.
El dirigent socialista ha recordat que el PSC, des de la seva vocació i responsabilitat de partit de govern, va acceptar formar part del govern municpal després de les eleccions “amb l'objectiu de canviar la realitat que ens envolta, per transformar-la i millorar el nostre poble”. Un any després, però, els socialistes consideren que la situació al poble ha empitjorat, “tot i els esforços fets des del nostre grup” . “Volem que se'ns escolti i a la vegada que s'escolti a tothom i creiem que la nostra feina la podrem realitzar amb més determinació sense els lligams que suposa un compromís de govern”.
Bort ha emfatitzat que el PSC deixa el govern no contra ningú ni a favor de ningú sinó “pel nostre poble”. I ahir mateix, durant el ple, va avançar la proposta d'un seguit de mesures urgents per fer front a la dificícil situació que pateix el municipi. Aquestes passen per un pla d'estalvi i contenció de la despesa, amb la finalitat de fer sostenible l'Ajuntament i generar recursos ordinaris suficients per atendre les mesures a empredre que passaria per estalviar en despesa corrent i per una reforma del personal de l'administració; un pla d'acció social destinant més recursos a ajuts a les persones que més ho necessiten, amb un programa més ambiciós de col·laboració entre els serveis socials de l'Ajuntament amb Càritas i altres organitzacions; un pla d'ocupació posant en marxa un programa de contractacions per a persones en atur i de suport a les famílies i a les empreses locals, i una reducció dels impostos municipals.