dilluns, 25 de juny del 2012

El PSC d'Amposta considera immoral pagar 15.000 euros al mes pel local de 500 m2 que acull el servei de rehabilitació


Els socialistes reclamen traslladar el servei a alguna de les plantes desocupades de l'hospital comarcal perquè el lloguer ja ha costat a la ciutat més de 300.000 euros, molt per sobre del seu valor de mercat

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Amposta ha instat avui a l'alcalde a aturar el lloguer del local que acull el servei de rehabilitació de l'hospital perquè té un cost mensual de 15.000 euros, deu vegades més del que el consistori està pagant per un altre local de dimensions semblants, concretamanet el de la Policia Local ubicat al carrer Barcelona, que costa 1.500 euros al mes. 

El servei de rehabilitació està situat al carrer Amèrica, té una superfície de 343 m2 amb un altell de 160 m2 i des de la signatura del contracte,  l'1 de gener de 2010, ja ha costat a les arques municipals més de 300.000 euros, superant amb escreix el seu valor de mercat.


“No entenem aquesta dilapidació de diners públics quan aquestes quantitats calen en moltes altres àrees de l'hospital i també per fer front a diferents necessitats de la ciutat”, ha lamentat el portaveu del grup, Antoni Espanya, que ha titllat d'immoral aquesta xifra. Una quantitat també molt superior a la que està pagant l'Ajuntament i altres empreses municipals pel lloguer de sis locals que en global costen 5.500 euros al més i que sumen en conjunt una superfície de més de 1.000 metres quadrats. 

Per al portaveu socialista, el més preocupant és que l'alcalde ha manifestat avui que té la intenció de mantenir aquest lloguer tres o quatre anys més, el que significa que s'arribaria a pagar un total d'1 milió d'euros, “quan el preu del mercat d'aquest local no val ni la quarta part del que està disposat a pagar”, ha denunciat.

Espanya ha titllat aquesta situació d'insostenible i ha instat l'alcalde a frenar aquest contracte i traslladar el servei de rehabilitació a alguna de les plantes desocupades de l'Hospital Comarcal d'Amposta. “Tenim lloc de sobres en les diverses plantes de l'hospital per encabir-lo, o bé en alguna de les que està condicionada i recentment desocupada per les retallades en salut del seu propi govern o bé en alguna de les que estan per habilitar”, ha reblat.