dilluns, 11 de juny del 2012

El PSC de l'Ebre recull 1.400 signatures per garantir el manteniment de la xarxa pública d'escoles bressol

Denuncien la retallada que ha aplicat el govern de CiU afectant a la igualtat d'oportunitats i a les finances dels muncipis  

El PSC de l'Ebre ha recollit 1.400 signatures per garantir el manteniment de la xarxa pública d'escoles bressol. Ho ha fet al llarg de la campanya informativa que ha realitzat per denunciar les retallades que el govern de CiU està aplicant i que afecta a la igualtat d'oportuntiats i a les finances muncipals. Aquesta situació afecta a 36 llars d'infants de 33 municipis de les Terres de l'Ebre, un total de 1.800 xiquets i xiquetes aproximadament. 

La situació arrenca després que el govern de CiU hagi trencat l'acord assolit els darrers anys quan es va pactar que una tercera part del cost del manteniment aniria a càrrec de la Generalitat, una altra a càrrec dels ajuntaments i l'altra a càrrec de les famílies. “Ara s'ha trencat aquest acord i les subvencions que eren de 1.800 euros per alumne podrien arribar a només 1.000”, ha denunciat la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, que ha afegit que “els socialistes sempre hem cregut en l'etapa educativa de 0 a 3 anys com a un factor d'igualtat d'oportunitas i de conciliació de la vida laboral i personal. 

Ventura ha criticat una vegada més el doble llenguatge del govern de CiU “que s'ompli la boca en anunciar polítiques d'ajuda a les famílies i l'únic que fan és retallar, retallar i retallar”. I més enllà de les llars d'infants ha posat com exemple les retallades en l'educació pública, l'eliminació de l'ajuda universal per fills a càrrec i les retallades en les pretacions del PIRMI, entre altres. La dirigent socialista ha anunciat que les signatures, que el PSC ha recollit a tot el país, s'entraran al Parlament de Catalunya. 

L'alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, un dels municipis ebrencs afectats, ha lamentat profundament aquesta situació que obliga a les famílies i als ajuntaments a pagar molt més. “L'educació de 0-3 anys és fonamental i ens trobem en una situació molt complicada que farà que moltes llars no es puguin mantenir, cal que els municipis petits tinguem els mateixos drets i per això farem pressió perquè els pares i mares no tinguin aquesta càrrega per dur el seu fill a l'escola i evitar trencar la cohesió social i la conciliació amb la vida laboral.

MUNICIPIS DE LES TERRES DE L'EBRE AMB LLARS D'INFANTS PÚBLIQUES 

L'Ametllla, Benifallet, Paüls, Xerta, Amposta (2), La Sénia, Godall, La Galera, Tivenys, El Perelló, Bítem (Tortosa), Jesús (Tortosa), Deltebre, Camarles, L'Ampolla, L'Aldea, Masdenverge, La Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Horta de Sant Joan, Gandesa, La Fatarella, Corbera d'Ebre, Ascó, Benissanet, Móra d'Ebre, Flix, Móra la Nova, La Torre de l'Espanyol, Tivissa, Vinebre, Batea (2) i El Pinell.