dijous, 21 de juny del 2012

Sabaté creu que la reforma laboral és una involució al marc del final del règim franquista

El portaveu adjunt de l'Entesa defensa el veto del PSC a la Reforma Laboral perquè és lesiva per als treballadors, va a destruir ocupació i perquè neix sense consens  

El portaveu adjunt de l’Entesa, Joan Sabaté, ha defensat el veto que presenta el PSC a la Reforma Laboral que avui s'aprovarà en el Senat. Sabaté ha partit de la idea que no es crea ocupació per un problema de rigidesa o pel tipus de contracte, sinó per la falta de crèdit a les empreses. També ha defensat el paper democràtic dels sindicats com una institució bàsica i “amb aquesta reforma estem arriscant la llibertat sindical i el paper dels sindicats en el sistema democràtic”

Subratlla el senador Sabaté que la reforma laboral “vulnera la Constitució i les competències estatutàries i suposa una involució al marc de finals del règim franquista”.

Joan Sabaté adverteix que “no es va a crear ocupació, sinó que es va a destruir i que s'obre les portes a l'acomiadament fàcil, sense apostar per una ocupació de qualitat”. Ha destacat també el fet que s'aprovarà sense consens. “No és voluntat d'aquest govern arribar a acords amb els altres grups, però el que és més greu, tampoc ha buscat el consens social”.

Per tot ha finalitzat Sabaté dient que “els socialistes anem a votar en contra de la reforma per convicció, per dignitat i per coherència política.”