divendres, 22 de juny del 2012

“Les retallades de la Generalitat fan perillar molts dels projectes previstos a Mas de Barberans”


L'alcalde, Josep Maria Lleixà, destaca l'esforç que està fent l'Ajuntament per garantir el manteniment i tirar endavant actuacions necessàries al municipi

L'alcalde de Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà, ha estat contundent en afirmar, en la valoració del primer any del nou mandat, que viu amb preocupació la situació que pateix el municipi fruit de les retallades que està duent a terme el govern de la Generalitat. “En aquests moments estem pendents que s'iniciïn les obres corresponents al PUOSC del 2011, que ja estan adjudicades. La Generalitat ens ha dit que no podrem cobrar fins al 2013, però la contractació la fa l'Ajuntament que és qui ha de pagar a l'empresa”, ha detallat. Es tracta d'un segon PUOSC per tirar endavant la segona fase de la remodelació de diferents trams d'escales, obres necessàries atenent l'orografia del municipi, i que, entre altres, contemplen la millora dels trams entre la carretera La Sénia-Roquetes i el recinte escolar i entre la mateixa carretera i el carrer Josep Sabaté. Una actuació adjudicada per un import de 100.000 euros, dels quals pràcticament un 90% van a càrrec de la Generalitat. “Estem pendents de l'acta de replanteig per començar i intentar pactar amb l'empresa els terminis d'execució i cobrament atès que la Generalitat tardarà a pagar”.

Aquesta no és l'única dificultat amb què es troba Lleixà, ja que no surten línies d'ajut i s'han retallat també les subvencions que rebia el municipi. Es tracta de casos com la Fira d'Artesania, que no rebrà enguany ni un euro, i dels ajuts que arribaven del departament de Medi Ambient per al Parc Natural dels Ports. En aquest darrer extrem, Lleixà ha assenyalat que estan pendents del cobrament de 30.000 euros, pagats i justificats per l'Ajuntament. S'hi sumen haver de fer front a les afectacions que pateix el barranc, ja que l'ACA ha dit que no pot assumir-ho, a la canalització d'aigua potable i a l'arranjament de camins. “Des de l'Ajuntament estem fent un gran esforç per al manteniment de més de 100 km de camins i garantir aquests arranjaments gràcies a la feina que està fent la brigada”. Un esforç que també va encaminat a garantir la prestació de serveis i les activitats culturals i tradicionals del poble.