dilluns, 4 de juny del 2012

El PSC demana que s'ampliïn les partides dels pressupostos per a les variants de Corbera i Gandesa i per enllestir les obres de la variant de l'Aldea


L'Entesa ha entrat avui aquestes esmenes per al seu debat al Senat conjuntament amb les presentades al Congrés, que no es van aprovar

L'Entesa pel Progrés de Catalunya ha entrat aquest matí tres esmenes als pressupostos generals de l'Estat per a l'ampliació de les partides de les variants de l'Aldea, Corbera d'Ebre i Gandesa. El portaveu adjunt de l'Entesa, el socialista Joan Sabaté, ha explicat que es tractaria d'una aportació de 20 milions d'euros per a enllestir les obres de la variant de l'Aldea, que en el pressupost té una assignació de 9 milions d'euros; de 354.000 euros per a la variant de Corbera, amb una previsió de 97.000 euros, i de 199.000 euros per a la de Gandesa, inicialment pressupostada en només 40.000 euros. Les esmenes entraran la setmana vinent al seu debat en comissió al Senat i es debatran la setmana del 18 de juny en el ple de la Cambra Alta.
Es tracta de tres obres absolutament necessàries per millorar la comunicació al nostre territori i sobretot reduir la sinistralitat, molt elevada en el cas de l'Aldea”, ha destacat Sabaté, que ha recordat: “La variant de l'Aldea és una obra ja iniciada per l'anterior govern Socialista que, si bé s'ha alentit com a conseqüència de la crisi, és necessari finalitzar-la ja en càrrec a aquest exercici pressupostari, tal com demanen els veïns de la població”.
A banda d'aquestes, els socialistes també han entrat al Senat les esmenes referents a les Terres de l'Ebre, presentades i rebutjades per la majoria del PP al Congrés dels Diputats. Es tracta dels 10 milions d'euros per una segona fase del Pla d'Industrialització de les Terres de l'Ebre; 1 milió d'euros per a la Mancomunitat de la Taula del Sénia; 100.000 euros per a la connexió de l'estació de bombeig d'Illa de Mar del Delta de l'Ebre amb el filtre verd, i 350.000 euros per al projecte de regeneració de les aigües de les badies dels Alfacs i del Fangar al Delta de l'Ebre. També es mantenen les esmenes que reclamen en el marc de l'addicional tercera el projecte constructiu de l'A-7 entre la Jana i el Perelló, la millora de la línia ferroviària entre Móra d'Ebre i Reus i un conjunt d'actuacions en el corredor del Mediterrani.
Sabaté ha recordat que es tracta d'esmenes realistes adaptades a un pressupost de contenció i que fan referència a actuacions “absolutament inajornables”.