dimarts, 26 de juny del 2012

El PSC pren la iniciatiava i elabora un pla estratègic per situar les línies de creixement d'Ulldecona


La dinamització del sector industrial i comercial; el suport a l'agricultura i el turisme; la creació d'ocupació en l'àmbit d'atenció a les persones, i un pla en l'àmbit de la cultura i les noves tecnologies en són els principals eixos

El PSC d'Ulldecona ha pres la iniciativa al municipi davant la paràlisi i manca d'empenta del govern de CiU, PP i UGI per impulsar estratègies econòmiques a mig i llarg termini. Així ja ha iniciat els treballs per l'elaboració d'un pla estratègic per al municipi que comptarà amb la participació de diferents persones vinculades al teixit econòmic, cultural i social d'Ulldecona.
La portaveu del grup Socialista a l'Ajuntament, Núria Ventura, ha detallat la importància de disposar d'un pla de futur per fer front a una conjuntura econòmica díficil però a la vegada aprofitant que Ulldecona és un dels municipis millors situats a nivell territorial, segons el darrer informe econòmic de la URV. “Tenim un govern que sabem què no vol fer, que és tot allò que vam iniciar els socialistes, però no sabem quins són els seus projectes, quins són els seus objectius de creixement”.
El primer secretari del PSC d'Ulldecona, Eduard Marin, ha detallat que el pla vol pal·liar també la incapacitat del govern per col·laborar “amb les moltes de persones que tenim al nostre poble amb idees i ganes de desenvolupar projectes importants”.
Algunes de les línies ja definides del pla giren al voltant de la necessitat de crear un pol d'atracció de PIMES oferint sòl industrial municipal al polígon Valldepins. També es considera clau la dinamització del sector de l'oci i el comerç, completant la parcial conversió en zona de vianants del carrer major i el nucli antic, aprofitant la subvenció de la Llei de Barris signada pel govern anterior. “És fonamental complementar aquesta actuació amb activitats i campanyes de promoció dels nostres productes i serveis”, ha apuntat Marin.
El pla tampoc no oblida la necessitat de continuar les campanyes i accions dirigides a la promoció del sector primari, del sector agroalimentari i, a la vegada, dels actius patrimonials, històrics i naturals “amb una gestió pública, de qualitat i respectuosa amb l’entorn”. A la vegada, els socialistes d’Ulldecona aposten també per ampliar els serveis a les persones, sobretot a infants i grans, com a font de creació d’ocupació.
Finalment, Marin ha emfatitzat que un dels grans reptes que cal assolir i que recull el document de treball és “adaptar Ulldecona al segle XXI en el món tecnològic i d’accés al coneixement, a la societat de la informació”. Aquesta proposta passa per una xarxa local WIFI gratuïta en punts concrets, amb accés a biblioteca virtual i consulta de l’arxiu històric digitalitzat com a reptes de futur; la gestió de serveis d'Internet per a empreses i comerços amb tarifes baixes, i la formació dels usuaris que ho requereixin. Aquest eix s’integra dins el programa Ulldecona 3.0.