divendres, 22 de juny del 2012

“La nostra situació econòmica és bona fruit de la gestió feta, però afrontem el futur amb incertesa per culpa de les retallades”

Genoveva Margalef destaca l'adquisició de l'antic edifici de l'IES i l'adequació del mirador i espai de lleure de la Punta de la Buena, com a actuacions destaces aquest primer any 

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament del Perelló, Genoveva Margalef, ha valorat avui molt positivament la situació econòmica del consistori fruit de la feina feta durant l'anterior mandat que ha permès no haver-se d'acollir al reial decret 4/2012 del govern de l'Estat per tal de fer front al pagament als proveïdors. Tot i això, Margalef ha reconegut que afronten el segon any de mandat amb incertesa fruit de les retallades i manca de subvencions i línies d'ajut per part de la Generalitat. És una situació que preocupa sobretot en relació a l'escola municipal de música i la llar d'infants. “Ens està costant molt tirar endavant la llar d'infants, que és una aposta clara que vam fer per l'educació de 0-3 anys, però la retallada de les subvencions genera moltes dificultats tant a l'ajuntament com als pares”.

El correcte estat de les finances municipals ha permès a l'Ajuntament adquirir enguany l'edifici de l'antic IES per a l'Escola Municipal de Música, fins ara de propietat de la Generalitat. Margalef també ha emfatitzat el fet que aquest ha estat el primer curs que l'escola ha funcionat com a Patronat.

L'ajuntament també ha comprat uns terrenys al barri de Les Torretes i s'ha adequat el camp de futbol de gespa artificial, que es va tirar endavant després que la Generalitat n'assegurés la subvenció.

Margalef considera que una de les principals obres que s'han pogut inaugurar aquest mandat, i que arrenca de l'anterior, és l'acondicionament dels accessos a la platja a la Punta de la Buena, obra del departament de Costes del Ministeri. L'actuació ha permès l'habilitació d'un mirador i un espai de lleure amb jocs. D'altra banda, per Sant Cristòfol s'inaugurarà el Monument als Xofers Absents que s'ha construït a la zona de l'Ermita, que enllestirà tota l'actuació d'acondicionament de l'àrea de lleure d'aquest espai.

La tinent d'alcalde socialista també s'ha referit al darrer incendi que va afectar, entre altres, el terme del Perelló. En aquest sentit, l'Ajuntament ha impulsat i millorat l'ADF i en el pròxim ple es porta a aprovació la declaració de zona d'actuació urgent a la zona Boix-Cardó afectada per l'incendi.

L'impuls a les noves tecnologies amb un web nou és un altre dels projectes destacats. 

Margalef serà l'alcaldessa del municipi a partir del novembre de 2013 fruit de l'acord de govern amb ERC.