dilluns, 26 de gener del 2015

El PSC d’Amposta adverteix que l’aval de l’hospital a favor de FUSSMONT posa en risc les finances municipals

Els socialistes denuncien la irresponsabilitat de CiU per la quimera electoralista d’inaugurar la residència per a la gent gran abans de les municipals
El grup municipal Socialista a l’Ajuntament d’Amposta ha advertit avui que la decisió del govern per autoritzar a l’Hospital Comarcal d’Amposta a formalitzar un aval bancari a favor de Fussmont, empresa pública gestora de la residència per a la gent gran, “és una operació d’alt risc per a les finances municipals”. “Aquesta obra s’inicia sense que aquesta empresa tingui capacitat de retorn perquè no té noves places concertades i si no pot pagar, com és de preveure, el préstec de 6 milions d’euros, el que haurà de tornar els diners haurà de ser l’hospital comarcal”, ha subratllat avui el portaveu del grup, Antoni Espanya.
L’edil socialista ha denunciat que tot és fruit de la quimera electoralista de CiU per inaugurar la residència abans de les municipals “peti qui peti com ha dit l’alcalde en diverses ocasions”. “El nou govern que sorgeixi de les eleccions de maig haurà de buscar recursos extraordinaris per pagar el préstec que avui han signat de forma irresponsable”, ha reblat. Per tot això, el PSC hi ha votat en contra. 
Els socialistes han celebrat, d'altra banda, que CiU hagi donat suport, tot i les reticències, a la realització d'una auditoria sobre la gestió de l’hospital comarcal d’Amposta que permetrà clarificar totes les operacions financeres i la gestió realitzada tant per l'exgerent com per l'alcalde que és membre del consell d'administració. 

Suport a les escoles bressol
D’altra banda, el grup municipal Socialista a l’Ajuntament d’Amposta ha aconseguit el suport del ple per reclamar a la Generalitat que exerceixi la seva responsabilitat i garanteixi el manteniment del servei públic de les escoles bressol municipals que avui es troben en situació de risc. “Celebrem aquesta aprovació perquè per responsabilitat de país no s’hi val a deixar aquesta etapa educativa només en mans de les administracions locals o de lliure competència del mercat”, ha subratllat Francesc Miró, candidat socialista a l’alcaldia d’Amposta que avui ha assistit al ple. La moció socialista també reclama el pagament del deute pendent en concepte de funcionament i places a les administracions locals.
Els socialistes ampostins s’han referit a les dues lleis aprovades al Parlament el 2004 i el 2009 que regulen la plena responsabilitat de la Generalitat en la creació i sosteniment de les escoles bressol i la col·laboració dels ajuntaments en la construcció dels equipaments i gestió d’aquest servei públic. I en aquest sentit, han estat molt crítics perquè els pressupostos del 2015 no inclouen cap partida destinada al seu finançament. Per aquest motiu, han tornat a denunciar una vegada més la política de retallades del govern de CiU a Catalunya. El PSC reclama la restitució immediata de la partida pressupostària finalista del departament d’Ensenyament per tal de cobrir com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça a l’any i comprometre’s a augmentar-lo progressivament fins als 1.800 euros.