dimecres, 7 de gener de 2015

L’oposició denuncia l’opacitat del govern a Amposta que desobeix els informes de Secretaria i Intervenció per afavorir nou treballadors municipals

Els grups municipals d’ERC i PSC titllen d’il•legal la nova relació de llocs de treball i traslladaran la denúncia a les administracions de l’Estat i de la Generalitat
Els grups municipals del PSC i ERC han comparegut avui en una roda de premsa que han titllat “d’excepcional” i “obligada” donada la gravetat que revesteix l’aprovació de la nova relació de llocs de treball de l’Ajuntament d’Amposta per part del govern de CiU, tot i l’informe desfavorable de la secretària i la interventora municipals. La proposta “que afavoreix nou treballadors” va ser rebutjada per tots els grups de l’oposició en el darrer ple extraordinari quan també es van aprovar els pressupostos que inclouen la nova relació de llocs de treball. Cal explicar que amb aquesta nova relació de llocs, el complement de productivitat que s’atorgava a aquests treballadors, denunciat en més d’una ocasió per l’oposició, es converteix en complement específic incorporant-se al seu sou fix sense que consti cap justificació, segons denuncien les dues habilitades nacionals.
“Estem davant una situació que denota que aquest acord s’ha pres amb una clara manca de garanties jurídiques i econòmiques”, ha denunciat el candidat del PSC a l’alcaldia, Francesc Miró, que ha recordat que aquesta no és la primera vegada que el govern de Manel Ferré desobeix els informes de Secretaria i Intervenció assenyalant que el mes de setembre passat es va donar compte de fins a 50 informes contraris a propostes del govern. “És un fet inusual i greu, una mala praxi, i no admetem l’excusa que posa l’alcalde que aquest és un acord inicial, perquè tots ho són per naturalesa i després fer marxa enrere és difícil”
Així ho ha criticat també el candidat d’ERC a l’alcaldia i portaveu a l’Ajuntament d’Amposta, Adam Tomàs, que ha advertit que “s’està cometent una il•legalitat flagrant”. Tomàs ha lamentat que “hem estat esperant una relació de llocs de treballs i quan ha arribat s’ha aplicat de la forma més partidista”, tot recordant que de 300 treballadors, 9 continuen sent els “afavorits”. En aquest sentit, ha recordat que quatre treballadors cobraven la meitat de la borsa de la productivitat. També ha fet un toc d’atenció a la majoria absoluta de CiU recordant que l’oposició representa 4.100 votants a Amposta mentre que CiU en representa 3.900. “Es prenen decisions que ens afecten a tots, en minoria”.
De la seva banda, el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta, Antoni Espanya, també s’ha referit a un apartat de l’informe que “és molt rellevant” en què tant la secretària com la interventora denuncien la voluntat de l’equip de govern de “diluir les seves funcions amb la creació de dues noves figures, responsable jurídic i responsable de recursos humans i econòmics”. Espanya ha denunciat que “es treuen aquestes dues places noves emparant-se en un informe de Diputació perquè està clar que l’alcalde o diferents regidors no estan còmodes amb la fiscalització que fan la interventora i la secretària”.
L’edil socialista ha titllat a més de molt desafortunades les declaracions d’un membre de l’equip de govern durant el ple de pressupostos en què “es va atrevir a qualificar d’opinions els informes” de les dues habilitades nacionals. “Algú hauria de sortir a demanar-los disculpes.”
També ha anunciat que els dos grups es reuniran amb el comitè d’empresa en breu per informar de les accions que emprendrem a partir d’ara. “Convençuts que s’ha comès una il•legalitat, farem arribar la nostra denúncia tant a l’administració de l’Estat, a través de la subdelegació del govern perquè ho traslladi al Ministeri d’Administracions Públiques, i a la delegació de Govern, perquè ho traslladi a la conselleria de Governació.”
D’altra banda, tots dos grups han aprofitat la compareixença per reclamar a Manel Ferré com a president del Consell d’Administració que assumeixi les seves responsabilitats i doni comptes de la situació arran de la imputació de l’exgerent de l’hospital d’Amposta, i han denunciat una vegada més la poca transparència i opacitat que danya la imatge d’aquesta institució.