divendres, 31 de maig del 2013

El Centre de Dia i l’ampliació de l’Escola són dues de les principals prioritats a Corbera d’Ebre aquest mandat

Antonio Álvarez serà el nou alcalde a partir del proper 15 de juny
1 / 2
Antonio Álvarez, actual primer tinent d’alcalde i portaveu socialista, serà el nou alcalde de Corbera d’Ebre el 15 de juny vinent fruit del pacte de govern assolit després de les eleccions municipals amb ERC. Tot i que afronta el nou repte amb molta il·lusió i ganes de treballar és conscient de les dificultats del moment agreujades per les retallades en les subvencions i ajuts dels governs de Catalunya i Espanya. “La nostra situació econòmica és prou bona, però cal que la Generalitat liquidi el més aviat possible el deute que té pendent amb el poble”, ha reblat.
Álvarez ha destacat que “el nostre objectiu és donar continuïtat a l’acció de govern encetada el 2011 amb una prioritat que és la lluita per l’escola, pels xiquets i xiquetes que són el nostre futur.” Durant aquests dos anys molts esforços s’han abocat al col·legi amb treballs de manteniment de pintura i amb la dotació d’una cambra nova de calderes que permet gastar menys gasoil. Una altra actuació que s'ha fet és l'arranjament del magatzem. El municipi, a més, està pendent de l’ampliació de l’escola, acordada durant el darrer govern d’Entesa a Catalunya i que l’actual executiu convergent té aturada. “Les principals obres al poble s’han fet durant el tripartit”, ha destacat Álvarez. Entre altres, l’escola bressol, les piscines i l’àrea lliure de gimnàs.
També en la darrera etapa del govern d'Entesa es va aprovar un Centre de Dia per al municipi. “La nostra lluita serà començar aquesta obra durant aquests mandat, perquè és un servei imprescindible per un poble amb un alt índex de gent gran”.
Garantir la continuïtat dels serveis que ofereix el municipi és una altra de les prioritats. L’Ajuntament, entre altres, sufraga el 50% del cost dels llibres escolars i també atorga 60 euros a l’any als xiquets i xiquetes que estudien ESO. També ha posat en marxa una sala de rehabilitació i fisioteràpia perquè els veïns i veïnes no hagin de desplaçar-se fora del municipi.
Un altre dels objectius fixats abans del 2015 és arranjar tots els carrers que estan en mal estat, entre els quals els més urgents són els carrer Sant Jordi i Doctor Ferran.
Una de les principals apostes del municipi, més enllà de l’agricultura, és el turisme, gràcies a la bona resposta que tenen les visites al Poble Vell i al Centre d’Interpretació 115 dies que generen beneficis a la vegada en el sector agroalimentari i de restauració del poble. Enguany, a més, s’ha fet la III Biennal d’Art en què hi ha participat diferents artistes internacionals amb els desnonaments com temàtica de fons per la qual hi ha passat unes 2.000 persones.
Altres aspectes positius que destaca d’aquest mandat és l’esforç en el reciclatge que fa l’Ajuntament i també el suport a les entitats i associacions locals a les quals va destinada una bona part del pressupost, ja que formen part conjuntament de l’associació de festes i mantenen actiu el poble.
 

dijous, 30 de maig del 2013

Els socialistes portaran al ple de Tortosa la denúncia per la tala indiscriminada d’arbres a la ciutat

Reclamen més pes polític de la regidoria de Medi Ambient i que es creï ja el Consell de Participació de l’Espai Públic
1 / 2
El Grup Municipal del PSC de Tortosa portarà al proper ple la tala indiscriminada d’arbres que s’està fent a la ciutat. “Un arbre talat, un arbre plantat”, aquesta és la reclamació que fan perquè Tortosa sigui una ciutat amable i per a les persones. Ho faran a través d’una moció en què insten al govern de CiU, entre altres, a dotar de més pes polític la regidoria de Medi Ambient, pràcticament desapareguda, i on tornen a proposar que es creï un Consell de Participació de l’Espai Públic. Segons el regidor socialista, Enric Roig, cal rectificar ja i fer front a “l’actual manca de criteri i improvisació constant d’un govern a qui malauradament els agrada les retallades sigui en serveis com la recollida de residus, la neteja, la brigada municipal i ara les zones enjardinades”.
Els socialistes han denunciat la situació des del carrer Barcelona, a la Raval de la Llet, on s’han talat una vintena d’arbres sense que es reposessin. S’afegeix aquesta situació a la viscuda a la zona coneguda com Els Pinets davant de l’antic Escorxador on es van talar un conjunt de pins centenaris plantats en la festa de l’arbre del 30 de març de 1924 amb la participació de més de 1.500 alumnes de les escoles públiques i privades de la ciutat. “El govern de Tortosa fa noranta anys tenia més sensibilitat per la natura que el govern de CiU actualment”, ha lamentat Roig, que ha deixat en evidència la proposta de la regidoria d’Urbanisme de convertir aquest espai en una zona enjardinada quan el que tenim avui “és un descampat”. Els socialistes, a més, han advertit que “esperem que no es converteixi en una nova zona blava”.
La mateixa política ha afectat la zona de Vora Parc i el barri de Ferreries. “Es talen els arbres centenaris i en lloc de replantar-los es tapen els escocells amb ciment”. “Pensem que aquestes tales són injustificades ja que, tot i suposant que hi hagués perill, hi ha solucions menys radicals com podar, recuperar i trasplantar l’arbre, fer els forats més grans o replantar-ne de nous”.
Per tot això, els socialistes tortosins proposen que no hi hagi cap arbre talat si no n'hi ha un de replantat; que es doti a la regidoria de Medi Ambient de més pes polític, i que es creï el Consell de Participació de l’Espai Públic. I de nou, amb una voluntat propositiva, han enumerat diferents alternatives “perfectament assumibles” com són engegar una campanya que permeti responsabilitzar als ciutadans de la cura de jardins i zones enjardinades; efectuar plantades d’arbres urbans, i endegar iniciatives entre els escolars perquè cada xiquet i xiqueta adopti un arbre i es comprometi a cuidar-lo. “Es tracta de poder deixar als nostres fills una ciutat saludable, com la que van tractar de deixar-nos els nostres avis i besavis”, ha tancat Roig.

dimecres, 29 de maig del 2013

El PSC arrenca el compromís del govern per avaluar el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat avui una Proposta de Resolució presentada pel grup parlamentari Socialista

1 / 2
La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat avui una Proposta de Resolució presentada pel grup parlamentari Socialista el passat mes de febrer en què es demana al govern un pla que estudiï i avaluï el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre en col•laboració amb totes les administracions afectades. L’acord ha estat possible després d’una transacció entre el grup socialista i CiU, a la qual han donat suport la resta de grups.
La diputada al Parlament, Núria Ventura, ha advertit de les conseqüències de la “llarga i profunda crisi econòmica que estem patint en l’actualitat”, ja que tenen un impacte “injust i molt negatiu en els treballadors i treballadores”. Un impacte, segons la diputada, “agreujat per l’aprovació de la reforma laboral per part del govern espanyol amb el suport de CiU, i que està provocant una degradació de les condicions laborals, la precarització del treball, la reducció salarial, així com l’afebliment de les relacions laborals entre les empreses i els representants dels treballadors, però sobretot, l’augment d’acomiadaments i tancament d’empreses per la facilitat que permet la llei a l’hora de portar-los a terme”.
Ventura ha manifestat que “si bé l’expedient presentat per ERCROS en un principi era molt més dramàtic quant a nombre de treballadors afectats, la fàbrica viu el pitjor escenari des que va obrir a la Ribera d’Ebre el 1898 i l’impacte sobre Flix i tota la comarca és un cop letal per al seu futur”. És per això, segons la dirigent socialista, que cal estudiar bé les possibles solucions i donar resposta.
El PSC ha donat suport també a una Proposta de Resolució d’ICV per tal que el govern treballi de forma conjunta amb l’Ajuntament instant Ercros a facilitar la implantació a les seves instal•lacions de nous processos industrials.
 

dimarts, 28 de maig del 2013

El PSC celebra la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera

La diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, agraeix l'esforç de tots els que han fet possible la concessió d'aquesta marca que és un segell de qualitat per al territori
1 / 2
El PSC de l'Ebre vol mostrar la seva satisfacció per la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera que s'ha fet pública avui en el marc de la reunió del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera de la UNESCO celebrat a París. 
La diputada al Parlament i primera secretària dels socialistes ebrencs, Núria Ventura, ha agraït l'esforç dels que han fet possible aquesta fita a la vegada que ha fet una crida a continuar treballant i aprofitar l'oportunitat que aquesta declaració representa per al territori.

La ciutadania protagonitzarà els tallers de la Convenció Oberta Progressista que s’inicien aquesta setmana a l’Ebre

Els treballs abordaran l’atur, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, la nova economia i els valors de la socialdemocràcia al segle XXI
1 / 2
Els socialistes de l’Ebre inicien aquesta setmana els tallers previstos en el marc de la Convenció Oberta Progressista de Catalunya a Móra d’Ebre, Amposta i Tortosa amb la ciutadania com a protagonista. Segons ha recordat el secretari d’Acció Política i coordinador a l’Ebre de la Convenció, Francesc Miró, es tracta d’un procés d’escolta, de debat i obertura a la qual s’hi ha convidat dones i homes progressistes per debatre els temes estratègics que afecten al conjunt de la societat “amb la finalitat de construir un relat per canviar el futur.” L’objectiu és construir una alternativa als actuals governs conservadors per construir un futur més esperançador.
Els tallers d'àmbit local i comarcal s’iniciaran demà. El primer es farà a Móra d’Ebre, aquest 29 de maig, de les 20 a les 22 hores, a la sala principal de l'Edifici Democràcia. Versarà a l’entorn de la ruptura laboral i concretament l’atur, el mercat laboral i el sistema de pensions. Divendres, 31 de maig, a Tortosa, a la mateixa hora, al Centre Cívic de Ferreries s’abordarà la garantia de la cohesió social, i a Amposta, al Casal Municipal, la igualtat d’oportunitats i ciutadania responsable. Divendres, 7 de juny, es faran la resta de tallers a la seu del PSC a Tortosa, amb dos blocs de treball, els valors de la socialdemocràcia al segle XXI i la nova economia.
Els tallers són previs a la Conferència “Canviem de Futur-Canviem la Societat” que es realitzarà a Tarragona el 6 de juliol vinent. La Convenció, de la qual sortirà l’acció política socialista d’alternativa de país, es realitzarà el 2015 en un acte a Barcelona.

dilluns, 27 de maig del 2013

Marina Geli alerta que “l’Ebre torna a ser sucursal de Tarragona en temes de salut”

La portaveu socialista de Salut visita l’Hospital Comarcal del Móra d’Ebre preocupada per les reformes assistencials del govern de CiU que són un retrocés en l’equitat

1 / 2
La diputada al parlament i portaveu de Salut del Grup Parlamentari Socialista, Marina Geli, ha reivindicat aquest matí la necessitat que les Terres de l’Ebre tornin a ser subjecte territorial sanitari després que el govern de CiU “l’hagi convertit en una sucursal de Tarragona”, i ha compartit la preocupació de l’Ebre perquè les reformes assistencials iniciades, amb la retallada de pressupost i serveis, “representarà un retrocés en l’equitat”. Geli ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita i reunió de treball que ha fet aquest matí a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre acompanyada per la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, i pel secretari de Salut dels socialistes ebrencs, Jose Domínguez.
Geli ha defensat la tasca duta a terme per l’hospital de Móra amb una bona articulació tant de l’atenció primària com sociosanitària. La dirigent socialista, a més, ha insistit en l’important paper de cohesió territorial, “amb un model integrat i adaptat”, i en la contribució al desenvolupament econòmic i social d’un equipament que dóna servei i resol el 70% dels problemes de salut d’unes 40.000 persones de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i part del Priorat. “Si es confirma la retallada del 8%, del pressupost de l’hospital, més l’acumulat real durant tres anys, que puja a un 20%, a banda de les retallades de professionals i de salaris, d’entre un 20 i un 30%, la situació és altament preocupant perquè representarà un retrocés en el sistema públic de salut en un territori del qual cal tenir en compte la dispersió geogràfica i l’envelliment de la població”, ha detallat.
A banda de la situació de l’hospital de Móra d’Ebre, Geli també ha compartit la preocupació per altres amenaces que poden afectar al sistema públic de Salut a l’Ebre. Entre altres, l’ augment de les llistes d’espera i del temps per als diagnòstics i tractaments a l’hospital Verge de la Cinta; el futur de la prestació de serveis de la unitat de radioteràpia i el possible tancament de les urgències al CAP del Temple a Tortosa.
Finalment, Geli s’ha referit a reunió de dijous de la Mesa de Salut, on hi són presents bona part de la resta de formacions parlamentàries, per arribar a un acord “i veure quines són les línies vermelles que no podem travessar”. En aquest aspecte ha estat molt contundent, els socialistes posaran sobre la taula el fet que el 7 de juliol vinent el sector sanitari es pot quedar sense conveni. Ho ha fet recordant la reforma laboral aprovada per PP i CiU. “Representaria la desregularització i precarització laboral i deixar en mans de cada empresa les condicions laborals dels treballadors, unes 60.00 persones”, ha subratllat. També reclamaran tornar al pressupost del 2010, amb 300 euros per persona i any, “que és el mínim que permet condicions laborals dignes i millorar l’accessibilitat de la ciutadania al sistema públic de salut.”
 

divendres, 24 de maig del 2013

VIII Congrés UGT Terres de l'Ebre

La presidenta del PSC de l'Ebre, Maria Beltran, assistirà a l'obertura aquesta tarda, i la primera secretària, Núria Ventura, a la cloenda demà


UGT Terres de l'Ebre celebra avui i demà el seu VIII Congrés. Els socialistes ebrencs hi han estat convidats i participaran avui en l'obertura, que es realitzarà a les 17  hores, i demà en la cloenda, a partir de les 12 hores. 

Els socialistes rapitencs rebutgen la Nova Llei de Costes i temen pel seu impacte sobre el municipi

El grup municipal també ha presentat una moció per revocar un antic acord que nomenava Franco alcalde de la població a perpetuïtat
1 / 2
Arran de l’aprovació de la nova Llei de Costes per part del Congrés dels Diputats, el Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de La Ràpita ha presentat una moció per al proper ple en què sol·licita detallar el més aviat possible, a través d’una memòria dels Serveis Tècnics Municipals i de l’equip redactor del POUM, els canvis i incidències de caire urbanístic i mediambientals que representarà per al municipi de La Ràpita l’aplicació de la Nova Llei. Un impacte que, com és obvi, afectarà igualment a tots els municipis de la costa ebrenca.
El portaveu del grup Municipal del PSC, Josep Pitarch, ha manifestat que aquesta nova llei “és, de fet, la privatització del litoral i de l’espai públic, alhora que constitueix una legalització en massa de desenes de milers de construccions il·legals i la perpetuació dels interessos privats sobre els públics amb l’allargament dels terminis de les diferents concessions administratives”
A banda d’aquesta moció, els socialistes rapitencs també demanaran al plenari que es revoqui un acord del 31 de març del 1964, en què es nomenava al dictador Francisco Franco alcalde hororífic i perpetu de la població.
En un altre ordre de coses, els socialistes han presentat tres mocions més per a la seva discussió: una per demanar la continuïtat del finançament de la Llei de promoció de l’Autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència; un altra en defensa del dret a la lliure decisió de les dones d’interrupció voluntària de l’embaràs i, finalment, una moció reclamant que la Generalitat pagui el deute amb l’ajuntament de La Ràpita i perquè es millori el finançament local.
 

El PSC proposa que l’Ajuntament de Tortosa apliqui un seguit d’ajuts econòmics en el pagament de l’IBI I l’Impost de Vehicles

Vol que el ple ho aprovi per facilitar el pagament en un context difícil per a moltes famílies
1 / 2
El Grup Municipal del PSC proposarà al ple de Tortosa que aprovi, mitjançant reglament, un seguit d’ajudes econòmiques per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i sobre l’Impost de Vehicles (IVTM). L’objectiu és contribuir a millorar, segons ha explicat el regidor Enric Roig, les condicions de vida de determinats col·lectius, dels aturats de llarga durada i d’aquelles persones que tenen com a única font d’ingressos les pensions no contributives “que passen veritables dificultats per fer front a les despeses que són fonamentals per a viure”.
Tot i que estan d’acord amb la decisió del govern de fraccionar el pagament de l’IBI, els socialistes tortosins ho consideren insuficient i creuen que és de “vital importància que l’Ajuntament adopti de forma urgent mesures més rellevants”. Per això, la seva proposta va més enllà amb ajuts en el pagament d’aquests impostos d’entre el 60 i el 90% en funció de l’Indicador de Renda de Suficiència a Catalunya (IRSC), que és de 569 euros mensuals. Un 90% per als que perceben menys de 12.000 euros anuals; un 75% quan es tracta de menys de 15.800 euros anuals, i un 60% en el cas que sigui menys de 20.000 euros anuals.
És una mesura adreçada a joves menors de 30 anys; pensionistes; discapacitats amb un grau del 65% i gran invalidesa; víctimes de violència en l’àmbit de la llar o masclista; famílies monoparentals amb fills menors al seu càrrec; aturats, i altres ciutadans que no arribin en els seus ingressos a 2,5 vegades a l’Indicador de Renda de Suficiència a Catalunya. “Pensem que la càrrega fiscal que suporten aquests col·lectius agreuja notòriament la seva situació, dificultant la seva qualitat de vida, l’accés a l’habitatge a l’hora que fomenta l’exclusió”.
Els socialistes han tornat a criticar la inacció dels governs de dreta a Espanya i Catalunya davant el patiment de moltes famílies. I han insistit de nou al govern de Tortosa que escolti les necessitats de la ciutadania.
“Hem de demanar que paguin més els que més tenen i hem de protegir als que ho estan perden tot, cal canviar el futur entre tots”, ha reblat Roig.

dimarts, 21 de maig del 2013

Bona resposta ciutadana a la campanya "Jo estimo Amposta, jo compro a Amposta"

Els socialistes ampostins han repartit unes 700 bosses per fomentar que es compri en els comerços del municipi

1 / 2
El primer secretari del PSC d'Amposta, Antoni Espanya, ha destacat avui la bona resposta de la ciutadania a la campanya de suport al comerç local que té com eslògan "Jo estimo Amposta, jo compro a Amposta". Durant aquestes dues setmanes en què els socialistes han estat a la plaça del Mercat s'han repartit unes 700 bosses. 
"Hem pogut copsar que els ampostins i ampostines estan molt conscienciats en la necessitat de comprar a la ciutat per donar suport a una part important del nostre teixit econòmic en una situació com l'actual", ha explicat. "Molta gent ha vingut expressament a buscar la bossa, perquè coneixien la iniciativa pel boca orella o perquè ho havien escoltat als mitjans; ens han traslladat també la seva preocupació, i a la vegada ens han felicitat per la iniciativa".
Els socialistes estan valorant la possiblitat d'ampliar la campanya a la vegada que continuaran insistint en la necessitat que les empreses del municipi facin arribar a l'Ajuntament informació sobre la seva activitat després que el consistori s'hagi compromès a adjudicar els contractes de serveis i subministrament de forma rotatòria.