dilluns, 6 de maig del 2013

L’Ajuntament de Sant Jaume tanca l’exercici del 2012 amb un superàvit de gairebé 325.000 euros

Es destinarà a inversions necessàries per al municipi

1 / 2
L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha tancat l’exercici 2012 amb un romanent de tresoreria positiu de 324.957,39 euros, una dada de la qual es va donar compte en el ple ordinari celebrat el 29 d'abril. “Hem fet un important esforç en la gestió de la hisenda municipal perquè donada la situació econòmica actual calia sobretot donar resposta a les necessitats actuals del municipi però sobretot tenir un estat de tresoreria favorable per assumir el futur, molt incert per als municipis, amb garanties”, ha explicat l’alcalde, Joan Castor Gonell. En aquest sentit, ha apuntat que aquest superàvit es destinarà a inversions necessàries per a Sant Jaume.
De la seva banda, el regidor d’Hisenda, Sebastià Zaragoza, ha destacat que no s’ha generat extrajudicial, amb zero factures en el capítol 413 de facturació fora de pressupost, i que s’ha generat un estalvi brut de 579.873,95 euros. “És important també destacar que hem complert amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i amb la regla de despesa”.
Durant el ple d’ahir també es va aprovar la moció conjunta presentada per ERC i el PSC per fusionar el Consorci per a la Gestió de Residus del Montsià i el Consorci per a la Gestió de Residus del Baix Ebre, i sumar-hi el Consorci de Serveis Mediambientals de les comarques del Baix Ebre i el Montsià (CODE). Aquesta gestió integral representaria un estalvi en la despesa pública i s’afavoriria un treball en economia d’escala que milloraria el resultat econòmic de l’explotació dels residus de les Terres de l’Ebre i minimitzaria els efectes negatius de mantenir l’actual estructura tal com la coneixem avui. A més, comportaria la reducció de preus pel tractament de residus, que esdevindrien més competitius i afavoririen els
ajuntaments, els ciutadans i el teixit empresarial del territori. La moció va comptar amb el vot favorable del PSC i ERC i el vot en contra de CiU.
Finalment, el ple va aprovar mantenir el calendari d’actes amb bous durant les Festes de la Segregació i les Festes Majors.