dimarts, 28 de maig del 2013

La ciutadania protagonitzarà els tallers de la Convenció Oberta Progressista que s’inicien aquesta setmana a l’Ebre

Els treballs abordaran l’atur, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, la nova economia i els valors de la socialdemocràcia al segle XXI
1 / 2
Els socialistes de l’Ebre inicien aquesta setmana els tallers previstos en el marc de la Convenció Oberta Progressista de Catalunya a Móra d’Ebre, Amposta i Tortosa amb la ciutadania com a protagonista. Segons ha recordat el secretari d’Acció Política i coordinador a l’Ebre de la Convenció, Francesc Miró, es tracta d’un procés d’escolta, de debat i obertura a la qual s’hi ha convidat dones i homes progressistes per debatre els temes estratègics que afecten al conjunt de la societat “amb la finalitat de construir un relat per canviar el futur.” L’objectiu és construir una alternativa als actuals governs conservadors per construir un futur més esperançador.
Els tallers d'àmbit local i comarcal s’iniciaran demà. El primer es farà a Móra d’Ebre, aquest 29 de maig, de les 20 a les 22 hores, a la sala principal de l'Edifici Democràcia. Versarà a l’entorn de la ruptura laboral i concretament l’atur, el mercat laboral i el sistema de pensions. Divendres, 31 de maig, a Tortosa, a la mateixa hora, al Centre Cívic de Ferreries s’abordarà la garantia de la cohesió social, i a Amposta, al Casal Municipal, la igualtat d’oportunitats i ciutadania responsable. Divendres, 7 de juny, es faran la resta de tallers a la seu del PSC a Tortosa, amb dos blocs de treball, els valors de la socialdemocràcia al segle XXI i la nova economia.
Els tallers són previs a la Conferència “Canviem de Futur-Canviem la Societat” que es realitzarà a Tarragona el 6 de juliol vinent. La Convenció, de la qual sortirà l’acció política socialista d’alternativa de país, es realitzarà el 2015 en un acte a Barcelona.