dijous, 30 de maig del 2013

Els socialistes portaran al ple de Tortosa la denúncia per la tala indiscriminada d’arbres a la ciutat

Reclamen més pes polític de la regidoria de Medi Ambient i que es creï ja el Consell de Participació de l’Espai Públic
1 / 2
El Grup Municipal del PSC de Tortosa portarà al proper ple la tala indiscriminada d’arbres que s’està fent a la ciutat. “Un arbre talat, un arbre plantat”, aquesta és la reclamació que fan perquè Tortosa sigui una ciutat amable i per a les persones. Ho faran a través d’una moció en què insten al govern de CiU, entre altres, a dotar de més pes polític la regidoria de Medi Ambient, pràcticament desapareguda, i on tornen a proposar que es creï un Consell de Participació de l’Espai Públic. Segons el regidor socialista, Enric Roig, cal rectificar ja i fer front a “l’actual manca de criteri i improvisació constant d’un govern a qui malauradament els agrada les retallades sigui en serveis com la recollida de residus, la neteja, la brigada municipal i ara les zones enjardinades”.
Els socialistes han denunciat la situació des del carrer Barcelona, a la Raval de la Llet, on s’han talat una vintena d’arbres sense que es reposessin. S’afegeix aquesta situació a la viscuda a la zona coneguda com Els Pinets davant de l’antic Escorxador on es van talar un conjunt de pins centenaris plantats en la festa de l’arbre del 30 de març de 1924 amb la participació de més de 1.500 alumnes de les escoles públiques i privades de la ciutat. “El govern de Tortosa fa noranta anys tenia més sensibilitat per la natura que el govern de CiU actualment”, ha lamentat Roig, que ha deixat en evidència la proposta de la regidoria d’Urbanisme de convertir aquest espai en una zona enjardinada quan el que tenim avui “és un descampat”. Els socialistes, a més, han advertit que “esperem que no es converteixi en una nova zona blava”.
La mateixa política ha afectat la zona de Vora Parc i el barri de Ferreries. “Es talen els arbres centenaris i en lloc de replantar-los es tapen els escocells amb ciment”. “Pensem que aquestes tales són injustificades ja que, tot i suposant que hi hagués perill, hi ha solucions menys radicals com podar, recuperar i trasplantar l’arbre, fer els forats més grans o replantar-ne de nous”.
Per tot això, els socialistes tortosins proposen que no hi hagi cap arbre talat si no n'hi ha un de replantat; que es doti a la regidoria de Medi Ambient de més pes polític, i que es creï el Consell de Participació de l’Espai Públic. I de nou, amb una voluntat propositiva, han enumerat diferents alternatives “perfectament assumibles” com són engegar una campanya que permeti responsabilitzar als ciutadans de la cura de jardins i zones enjardinades; efectuar plantades d’arbres urbans, i endegar iniciatives entre els escolars perquè cada xiquet i xiqueta adopti un arbre i es comprometi a cuidar-lo. “Es tracta de poder deixar als nostres fills una ciutat saludable, com la que van tractar de deixar-nos els nostres avis i besavis”, ha tancat Roig.