dilluns, 27 de maig del 2013

Marina Geli alerta que “l’Ebre torna a ser sucursal de Tarragona en temes de salut”

La portaveu socialista de Salut visita l’Hospital Comarcal del Móra d’Ebre preocupada per les reformes assistencials del govern de CiU que són un retrocés en l’equitat

1 / 2
La diputada al parlament i portaveu de Salut del Grup Parlamentari Socialista, Marina Geli, ha reivindicat aquest matí la necessitat que les Terres de l’Ebre tornin a ser subjecte territorial sanitari després que el govern de CiU “l’hagi convertit en una sucursal de Tarragona”, i ha compartit la preocupació de l’Ebre perquè les reformes assistencials iniciades, amb la retallada de pressupost i serveis, “representarà un retrocés en l’equitat”. Geli ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita i reunió de treball que ha fet aquest matí a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre acompanyada per la diputada al Parlament i primera secretària del PSC de l’Ebre, Núria Ventura, i pel secretari de Salut dels socialistes ebrencs, Jose Domínguez.
Geli ha defensat la tasca duta a terme per l’hospital de Móra amb una bona articulació tant de l’atenció primària com sociosanitària. La dirigent socialista, a més, ha insistit en l’important paper de cohesió territorial, “amb un model integrat i adaptat”, i en la contribució al desenvolupament econòmic i social d’un equipament que dóna servei i resol el 70% dels problemes de salut d’unes 40.000 persones de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i part del Priorat. “Si es confirma la retallada del 8%, del pressupost de l’hospital, més l’acumulat real durant tres anys, que puja a un 20%, a banda de les retallades de professionals i de salaris, d’entre un 20 i un 30%, la situació és altament preocupant perquè representarà un retrocés en el sistema públic de salut en un territori del qual cal tenir en compte la dispersió geogràfica i l’envelliment de la població”, ha detallat.
A banda de la situació de l’hospital de Móra d’Ebre, Geli també ha compartit la preocupació per altres amenaces que poden afectar al sistema públic de Salut a l’Ebre. Entre altres, l’ augment de les llistes d’espera i del temps per als diagnòstics i tractaments a l’hospital Verge de la Cinta; el futur de la prestació de serveis de la unitat de radioteràpia i el possible tancament de les urgències al CAP del Temple a Tortosa.
Finalment, Geli s’ha referit a reunió de dijous de la Mesa de Salut, on hi són presents bona part de la resta de formacions parlamentàries, per arribar a un acord “i veure quines són les línies vermelles que no podem travessar”. En aquest aspecte ha estat molt contundent, els socialistes posaran sobre la taula el fet que el 7 de juliol vinent el sector sanitari es pot quedar sense conveni. Ho ha fet recordant la reforma laboral aprovada per PP i CiU. “Representaria la desregularització i precarització laboral i deixar en mans de cada empresa les condicions laborals dels treballadors, unes 60.00 persones”, ha subratllat. També reclamaran tornar al pressupost del 2010, amb 300 euros per persona i any, “que és el mínim que permet condicions laborals dignes i millorar l’accessibilitat de la ciutadania al sistema públic de salut.”