dimarts, 7 de maig del 2013

Deltebre reclama al govern de l’Estat la constitució del consorci per gestionar la finca Bombita

Entrevista al primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Deltebre, Jose Emilio Bertomeu, al programa Primera Columna del Canal 21 Ebre

1 / 2
El primer tinent d’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha reclamat aquest dilluns al govern de l’Estat la constitució del consorci per a la gestió de la finca Bombita. Al febrer del 2010, el govern de l’Estat va tancar la compra de la finca, que té 516 hectàrees, per un preu de 9,5 milions d’euros. Però encara calien 14 milions d’euros més per obrir Bombita als turistes i fer-hi diverses obres de restauració mediambiental. Com ja va avançar el diputat deltebrenc del PP, Joan Bertomeu, a Canal 21 Ebre, ara el projecte es troba aturat per falta de pressupost, i el govern de l’Estat estudia la fórmula perquè veïns de Deltebre puguen fer-se càrrec de la gestió de la finca.
Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el primer tinent d’alcalde ha afirmat que en realitat només caldria tornar a conrear algunes franges de terres de Bombita, i que es podria cedir la seua explotació a joves agricultors o a les famílies més necessitades. De la mateixa manera, Bertomeu ha afirmat que l’Ajuntament encara no té cap informació oficial per part del Ministeri de d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i que ara caldria formar el consorci amb totes les institucions i entitats interessades en l’explotació de la finca Bombita.
D’altra banda, el també regidor de Comerç i Turisme s’ha referit al futur Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre. En el ple de divendres passat, l’Ajuntament de Deltebre va aprovar la cessió al consell del Baix Ebre de la sala d’exposicions Ramon Calvo i de la plaça dels Sequers, un tràmit necessari per impulsar aquest nou equipament museístic. En aquest sentit, Bertomeu ha afirmat que es tracta d’un projecte ambiciós, ja que suposa una inversió de 800.000 euros a càrrec del Consell Comarcal del Baix Ebre, que voldria destinar-hi fons europeus del programa Feder.
Finalment, Bertomeu ha volgut comentar l’aposta de l’Ajuntament de Deltebre per la millora de la urbanització de Riumar, com a important actiu turístic. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde ha recordat que el consistori està impulsant les obres de la segona fase de la zona V, i que abans de l’estiu voldrien tenir també el permís de la Generalitat per poder desenvolupar les zones III i IV, per implantar-hi un gran complex hoteler.
Abans de l’estiu, el proper 15 de juny, també es farà el relleu en l’alcaldia de Deltebre. Així, segons el pacte entre ERC i el PSC després de les eleccions municipals del 2011, el socialista José Emilio Bertomeu substituirà el republicà Gervasi Aspa en l’alcaldia d’aquesta població del Delta. En aquest sentit, Bertomeu ha conclòs que els projectes de Riumar i la resta d’iniciatives turístiques seran algunes de les actuacions prioritàries per a l’Ajuntament de Deltebre en la segona part del mandat.