dimarts, 21 de maig del 2013

L’Ajuntament de Xerta disposa d’una partida per atendre els serveis bàsics de la ciutadania afectada per la crisi

L’alcalde, Moisès Fabra, reivindica l’atenció continuada del CAP i confia en posar en marxa aviat la nova Escola Bressol

1 / 2
L’Ajuntament de Xerta destina des de l’any passat una partida específica al pressupost per atendre la ciutadania que està patint les conseqüències de l’actual situació de crisi. El 2012 la partida, que també inclou les subvencions a entitats i associacions, va ser de 25.000 euros dels quals 15.000 estaven previstos per ajuts a les famílies en serveis bàsics com l’aigua, la llum, l’alimentació o la neteja. “Afortunadament no vam haver de gastar el que havíem pressupostat i enguany la quantitat prevista ha estat de 8.000 euros, dels 15.000 globals que té la partida”, ha explicat Fabra, que ha emfatitzat: “Si tenim ajudes de fora, benvingudes siguin, però creiem que a la gent de Xerta l’ha d’ajudar l’Ajuntament que és l’administració més propera i per això mantindrem aquestes partides els propers anys”. Els ajuts s’atorguen previ informe dels serveis socials del consell comarcal.
Que la ciutadania tingui garantits els serveis, i més en una situació com l’actual, és prioritat del govern de Xerta. Per aquest motiu, l’alcalde ha tornat a reclamar el manteniment de l’atenció continuada i el servei de guàrdia del CAP que ha patit les retallades i que ha comportant un seguit de mobilitzacions al municipi. “Quan es va construir el CAP es van preveure tota mena de serveis, llevadora, pediatra, metge de capçalera, servei de guàrdia 24 hores. Mai no hem tingut llevadora ni pediatra i ara ja no tenim ni guàrdies ni l’atenció continuada, cada dia perdem un llençol”, ha lamentat, tot insistint que no és vàlid l’argument de la poca assistència a les guàrdies. “No es pot parlar d’estadístiques i números quan s’afecta a persones. Salvar una sola vida està més que justificat”.
El municipi també confia en posar en marxa aviat la nova Escola Bressol, amb capacitat per a 35 alumnes, de la qual només fa falta un 4% de l’obra per acabar. Això es deu al procés concursal en què es troba l’empresa constructora a causa de la crisi. “Un cop hagi resolt el tema el creditor concursal esperem rebre l’obra per posar en marxa una de les reivindicacions del municipi des de fa molts anys”. També estan a punt d’enllestir-se les obres de la pista poliesportiva del casal municipal, on només fa falta la instal•lació elèctrica.
Una bona noticia per al municipi és que aquest mes de juny s’inaugurarà el Casal de Joves, una obra reivindicada des de fa temps, sobretot per part de l’Associació de Joves, i que s’arrossega des de fa dos mandats. L’obra ha tingut un cost de 40.000 euros, finançada per la Generalitat i l’Ajuntament.
En aquesta valoració dels dos anys de mandat, l’alcalde ha insistit que la principal prioritat ha estat el manteniment de les instal•lacions municipals i de la via pública. També ha destacat que estan abocats en la millora dels camins municipals amb una partida de 75.000 euros de diferents subvencions de la Diputació de Tarragona i de l’Agència Catalana de Residus a través del reciclatge d’àrids.
Fabra, d’altra banda, ha reivindicat la promoció turística al municipi com a part de les polítiques per activar l’economia al poble. En aquest sentit, ha valorat molt satisfactòriament la resposta a la posada en marxa del Centre d’Interpretació
Quant a la situació econòmica, Fabra ha mostrat la seva satisfacció pel fet que actualment l’Ajuntament té al dia el pagament a proveïdors. De totes maneres, ha advertit que l’any 2015 pot ser un any complicat ja que acaben els dos anys de cadència de l’IC0. En aquest sentit ha estat contundent en afirmar que si la Generalitat pagués el deute pendent de més de 200.000 euros a l’Ajuntament es podria fer fronts als pagaments.