dimecres, 29 de maig del 2013

El PSC arrenca el compromís del govern per avaluar el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat avui una Proposta de Resolució presentada pel grup parlamentari Socialista

1 / 2
La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament ha aprovat avui una Proposta de Resolució presentada pel grup parlamentari Socialista el passat mes de febrer en què es demana al govern un pla que estudiï i avaluï el present i futur laboral de Flix i la Ribera d’Ebre en col•laboració amb totes les administracions afectades. L’acord ha estat possible després d’una transacció entre el grup socialista i CiU, a la qual han donat suport la resta de grups.
La diputada al Parlament, Núria Ventura, ha advertit de les conseqüències de la “llarga i profunda crisi econòmica que estem patint en l’actualitat”, ja que tenen un impacte “injust i molt negatiu en els treballadors i treballadores”. Un impacte, segons la diputada, “agreujat per l’aprovació de la reforma laboral per part del govern espanyol amb el suport de CiU, i que està provocant una degradació de les condicions laborals, la precarització del treball, la reducció salarial, així com l’afebliment de les relacions laborals entre les empreses i els representants dels treballadors, però sobretot, l’augment d’acomiadaments i tancament d’empreses per la facilitat que permet la llei a l’hora de portar-los a terme”.
Ventura ha manifestat que “si bé l’expedient presentat per ERCROS en un principi era molt més dramàtic quant a nombre de treballadors afectats, la fàbrica viu el pitjor escenari des que va obrir a la Ribera d’Ebre el 1898 i l’impacte sobre Flix i tota la comarca és un cop letal per al seu futur”. És per això, segons la dirigent socialista, que cal estudiar bé les possibles solucions i donar resposta.
El PSC ha donat suport també a una Proposta de Resolució d’ICV per tal que el govern treballi de forma conjunta amb l’Ajuntament instant Ercros a facilitar la implantació a les seves instal•lacions de nous processos industrials.