divendres, 31 de maig del 2013

El Centre de Dia i l’ampliació de l’Escola són dues de les principals prioritats a Corbera d’Ebre aquest mandat

Antonio Álvarez serà el nou alcalde a partir del proper 15 de juny
1 / 2
Antonio Álvarez, actual primer tinent d’alcalde i portaveu socialista, serà el nou alcalde de Corbera d’Ebre el 15 de juny vinent fruit del pacte de govern assolit després de les eleccions municipals amb ERC. Tot i que afronta el nou repte amb molta il·lusió i ganes de treballar és conscient de les dificultats del moment agreujades per les retallades en les subvencions i ajuts dels governs de Catalunya i Espanya. “La nostra situació econòmica és prou bona, però cal que la Generalitat liquidi el més aviat possible el deute que té pendent amb el poble”, ha reblat.
Álvarez ha destacat que “el nostre objectiu és donar continuïtat a l’acció de govern encetada el 2011 amb una prioritat que és la lluita per l’escola, pels xiquets i xiquetes que són el nostre futur.” Durant aquests dos anys molts esforços s’han abocat al col·legi amb treballs de manteniment de pintura i amb la dotació d’una cambra nova de calderes que permet gastar menys gasoil. Una altra actuació que s'ha fet és l'arranjament del magatzem. El municipi, a més, està pendent de l’ampliació de l’escola, acordada durant el darrer govern d’Entesa a Catalunya i que l’actual executiu convergent té aturada. “Les principals obres al poble s’han fet durant el tripartit”, ha destacat Álvarez. Entre altres, l’escola bressol, les piscines i l’àrea lliure de gimnàs.
També en la darrera etapa del govern d'Entesa es va aprovar un Centre de Dia per al municipi. “La nostra lluita serà començar aquesta obra durant aquests mandat, perquè és un servei imprescindible per un poble amb un alt índex de gent gran”.
Garantir la continuïtat dels serveis que ofereix el municipi és una altra de les prioritats. L’Ajuntament, entre altres, sufraga el 50% del cost dels llibres escolars i també atorga 60 euros a l’any als xiquets i xiquetes que estudien ESO. També ha posat en marxa una sala de rehabilitació i fisioteràpia perquè els veïns i veïnes no hagin de desplaçar-se fora del municipi.
Un altre dels objectius fixats abans del 2015 és arranjar tots els carrers que estan en mal estat, entre els quals els més urgents són els carrer Sant Jordi i Doctor Ferran.
Una de les principals apostes del municipi, més enllà de l’agricultura, és el turisme, gràcies a la bona resposta que tenen les visites al Poble Vell i al Centre d’Interpretació 115 dies que generen beneficis a la vegada en el sector agroalimentari i de restauració del poble. Enguany, a més, s’ha fet la III Biennal d’Art en què hi ha participat diferents artistes internacionals amb els desnonaments com temàtica de fons per la qual hi ha passat unes 2.000 persones.
Altres aspectes positius que destaca d’aquest mandat és l’esforç en el reciclatge que fa l’Ajuntament i també el suport a les entitats i associacions locals a les quals va destinada una bona part del pressupost, ja que formen part conjuntament de l’associació de festes i mantenen actiu el poble.