dimarts, 14 de maig del 2013

“Jo Estimo Amposta, jo compro a Amposta”

Els socialistes presenten la campanya de suport al comerç local i insten les empreses d’Amposta que facin arribar a l’Ajuntament informació sobre els serveis que poden oferir
1 /11
“Jo estimo Amposta, jo compro a Amposta”. Aquesta és la campanya que els socialistes ampostins han posat en marxa aquest matí amb l’objectiu de donar suport al comerç local. Amb aquesta campanya, segons ha explicat el primer secretari del PSC d’Amposta, Antoni Espanya, es pretén sensibilitzar a la població amb un missatge curt i concís per a “animar-los a dinamitzar el nostre comerç, el de tota la ciutat, tant grans superfícies com petites, però especialment el de tota la vida, el de les famílies que s’esforcen cada dia quan obren les portes del seu establiment, que reben amb un somriure i un gest amable els seus clients, que els escolten, que dediquen part del seu temps a facilitar en certa mesura la vida dels seus veïns”. En definitiva, segons el dirigent socialista, els que fan poble, “com expressió sincera i real del que és cohesionar la ciutadania mitjançant les relacions socials satisfactòries.”
L’objectiu és que el missatge “arribi a moltes persones i ens faci reflexionar sobre les bondats de comprar als nostres veïns”. La finalitat és clara: “Natros com que estimem Amposta, comprem a Amposta”. En aquest sentit, Espanya ha recordat que els socialistes sempre han defensat el model de comerç local i de proximitat per vàries raons: perquè crea llocs de treballs estables; perquè fomenta el consum de productes que es produeixen en el territori; perquè crea xarxes de relacions socials i veïnals; perquè fomenta la diversitat enfront el model uniformitzador dels grans eixos comercials, i perquè és el model de les ciutats petites i mediterrànies
El PSC d’Amposta aprofitarà la campanya també per donar a conèixer el contingut de la moció aprovada per unanimitat a partir de la qual l’Ajuntament s'ha compromès a adjudicar els contractes de serveis i subministraments de forma rotatòria a les empreses locals. Es tracta de contractes els conceptes dels quals superin els 5.000 euros anuals. En el context de profunda crisi econòmica es tracta d’una mesura que, segons els socialistes, pot representar una important injecció econòmica per moltes petites i mitjanes empreses de la ciutat, tenint en compte, a més, que la despesa corrent anual de l’Ajuntament és de 6,7 milions d’euros. Des del PSC, ha insistit Espanya, “fem una crida a les empreses de la ciutat que facin arribar a l’Ajuntament informació sobre els serveis que poden oferir perquè se les tingui en compte en les futures adjudicacions”.
La implicació dels socialistes ampostins en aquest tema ja es va evidenciar durant la campanya de les municipals en què van visitar la majoria de comerços de la ciutat, explicant quin era el model que defensaven i posicionant-se clarament al costat del comerç local.  
La campanya ha tingut molta acceptació al llarg del matí tant a la plaça com a l'interior del mercat, on els socialistes han donat una bossa als paradistes. En total s'han repartit de forma gratuïta unes 400 bosses que es poden plegar de forma molt fàcil i que es recullen a l'interior d'una rosa, emblema del Partit dels Socialistes. La campanya continuarà la setmana vinent de nou amb motiu del mercadet dels dimarts.