dijous, 16 de maig del 2013

El PSC reclama prevenció i recursos per a la campanya forestal

Els socialistes tortosins presentaran una moció al ple instant la Generalitat que no retalli en personal ni en mitjans tècnics i materials en la lluita contra el foc
1 / 2
Els socialistes de Tortosa presentaran una moció amb vista al proper ple en què reclamen al govern de la Generalitat que no retalli en personal ni en mitjans tècnics i materials en la lluita contra el foc i que destini com a mínim els mateixos recursos de l’any 2011. La proposta arriba davant la manca de previsió i la reducció del nombre d’efectius i mitjans per a aquesta campanya.
El regidor socialista Enric Roig ha lamentat que la Generalitat hagi presentat una campanya forestal “surrealista, irresponsable i provocadora que només preveu la contractació dels auxiliars forestals, fonamentals en la lluita contra els incendis, fins el 15 d’agost”. A aquest fet se li sumen les retallades en hores extraordinàries dels bombers professionals i una reducció de material i manteniment, especialment vehicles i helicòpters, d’un 30%. Per això, insten al Govern de la Generalitat a ampliar la campanya com a mínim fins el 15 de setembre i a que es mantinguin els mitjans materials i humans que recomanen els tècnics.
Roig ha volgut recordar que malgrat que des del Govern es diu que la campanya serà millor per les pluges que s’han produït, obliden el creixement del sotabosc i la gran quantitat d’arbres caiguts per les nevades. Per això, reclamen que s’iniciïn de forma immediata campanyes de prevenció a totes les zones forestals del terme municipal entre les quals, al Port, Mig Camí, Pinar Gassia, Coll de l'Alba...
Quant al Port, ha recordat que el Parc Natural disposa d’una brigada que en l’actualitat només té set treballadors quan en va arribar a tenir setze. El Parc també es nodria de personal provinent dels Plans d’Ocupació. Per enguany no n’hi haurà i no es destinarà ningú a la Reserva de Caça. “És totalment insuficient”, ha recalcat Roig, que ha demanat que es reforci i potenciï la brigada; que hi hagi línies d’ajut extraordinàries tant per al propi Parc com per als ajuntaments, i convenis o concursos per adjudicar la neteja a canvi de fusta destinada a la Biomassa i, per tant, a la generació d’energia.
També s’ha referit a l’Associació de Defensa Forestal, creada l’any 2009, que tot i ser la gran promesa electoral de Bel, ni ha tingut l’impuls ni el suport del govern municipal en la reclamació de les subvencions al Govern de la Generalitat. “La Generalitat va prometre unes bestretes del 50% de les subvencions que no han arribat generant molt malestar als ajuntaments petits i a les ADF”, ha lamentat Roig que ha demanat que se’ls doti dels mitjans necessaris perquè puguin col•laborar en la lluita contra els incendis. També insta el govern municipal a reclamar el pagament de les subvencions.
Per tot plegat, i davant de la gravetat de la situació si l’estiu és climatològicament calorós i amb poca pluja, els socialistes han estat contundents “amb la seguretat de les persones no es juga, el govern ha de rectificar i escoltar a les persones.”