dimarts, 25 de febrer del 2014

Amposta aprova per unanimitat reclamar a l’Estat contenció en el preu del consum elèctric domèstic

Antoni Espanya agraeix el suport a la iniciativa dels socialistes i confia que s’estengui a altres municipis per evitar l’afectació de la pujada de la llum en les economies familiars més febles
El ple de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar ahir per unanimitat la moció socialista per reclamar al govern de l’Estat contenció en el preu del consum elèctric domèstic per evitar l’afectació sobre les famílies que més pateixen la crisi. El d’Amposta és el primer ajuntament on s’ha debatut una iniciativa d’aquestes característiques per fer front a la nova Llei del sector elèctric i que representa un increment del preu de la llum. El text de la moció insta al govern de l’Estat a desvincular la part fixa del rebut de la llum dels costos derivats de les polítiques energètiques implantades en els darrers anys, responsables de la pujada del rebut de la llum, i sol•licita a la Generalitat de Catalunya suport “per trobar una fórmula que redueixi el rebut de la llum de consum domèstic que sigui assumible per part de l’Estat”.
El portaveu, Antoni Espanya, va recordar durant l’exposició de la proposta que la nova llei “representa un increment del preu de l’electricitat” i adverteix que darrere la justificació del govern s’amaga la voluntat de compensar la caiguda del consum per la crisi econòmica. A més, va lamentar que la reforma beneficia els consumidors amb més poder adquisitiu que no han de preocupar-se del consum, en detriment dels usuaris amb més problemes per arribar a finals de mes com aturats o jubilats.
Espanya va agrair el vot favorable de tots els grups municipals, i va subratllar: “Som conscients que des d’un únic ajuntament és difícil canviar una llei estatal, però tenim l’esperança que aquesta moció s’estengui com una gota d’oli pels tots els municipis i acabi fent replantejar al govern del PP aquesta reforma feta en contra del propi sector elèctric i les associacions de consumidors i que perjudica greument les economies familiars més febles”.