dijous, 20 de febrer del 2014

El PSC qüestiona l’ampliació de l’institut Els Alfacs, quan la Generalitat ja havia adjudicat el nou centre

Entrevista a Josep Pitarch, portaveu del PSC a l'Ajuntament de la Ràpita, al Canal 21 Ebre i publicada per la Marfanta
 Foto: La Marfanta
El PSC de la Ràpita ha volgut desmarcar-se aquest dijous de l’acord assolit entre el govern municipal de CiU i el Departament d’Ensenyament, per a l’ampliació de l’institut Els Alfacs. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el portaveu dels socialistes a l’Ajuntament, Josep Pitarch, ha recordat que la construcció del nou institut era molt més que un compromís del govern tripartit, ja que el projecte havia sortit a concurs i estava adjudicat, amb un pressupost de sis milions d’euros.
En aquest sentit, Pitarch ha afirmat que la situació de les arques de la Generalitat no justifica que Ensenyament haja optat per ajornar el projecte i per construir una ampliació a l’actual institut. Segons el regidor del PSC, hi ha hagut altres actuacions d’Ensenyament al territori, com ara la nova escola San Llàtzer de Tortosa, que s’estan construint perquè han passat per davant en la tramitació i execució per part del govern català.
En la mateixa línia, Pitarch s’ha declarat “insatisfet” perquè una obra que ja estava adjudicada ha quedat ajornada per la Generalitat. Ha estat en aquest sentit que el portaveu del PSC ha recordat que, durant aquests anys, altres equipaments educatius han passat per davant de la construcció del nou institut de la Ràpita. Finalment, Pitarch ha tractat altres qüestions d’interès municipal, com el retard en l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament rapitenc per al 2014. En canvi, ha valorat positivament que la comissió territorial d’Urbanisme haja aprovat definitivament el nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM).