dilluns, 10 de febrer del 2014

Esteve Terradas presideix la constitució de la Comissió Gestora del PSC de l’Ebre

La principal prioritat és fer front a la crisi econòmica i avui mateix ja s’ha reunit amb els sindicats per cercar línies de treball coincidents en la lluita contra l’atur
El secretari d’Organització del PSC, Esteve Terradas, ha presidit aquesta tarda la constitució de la comissió gestora del PSC de l’Ebre. Encapçalada pel mateix Terradas està formada per Joan Sabaté, senador i primer secretari del PSC de Tortosa; Josep Pitarch, portaveu del grup municipal del PSC a la Ràpita; Albert Alarcon, primer secretari del PSC d’Alcanar; Anna Ariño, viceprimerasecretària del PSC de Tortosa, i Manel de la Vega, secretari d’Organització del PSC del Baix Ebre. Terradas ha recordat que la constitució de la gestora respon a la suspensió cautelar en el càrrec de la primera secretària, Núria Ventura, decretada per la Comissió de Garanties del partit. “No és una Comissió Gestora contra ningú sinó que té com a principal objectiu sumar i fer un treball cooperatiu amb els primers secretaris i caps de llista municipals”.
Entre les principals prioritats de la nova direcció dels socialistes de l’Ebre hi ha sobretot fer front a la crisi econòmica i la seva principal conseqüència, l’atur. Per aquest motiu, avui mateix s’han reunit amb Josep Casadó, secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre i en pocs dies ho faran amb Wifredo Miró, secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre, que no hi ha pogut assistir per causes personals de darrera hora. El senador i primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, ha recordat que les Terres de l’Ebre, tal com es desprèn del darrer informe presentat per CCOO, són un dels territoris en què més han crescut el nombre d’aturats en els darrers cinc anys, “una situació que s’ha d’abordar amb actuacions urgents i també a mig i llarg termini”. Així es considera necessària la posada en marxa d’un Pacte Econòmic i Social per a les Terres de l’Ebre. També es presentaran dues iniciatives al Parlament perquè la Generalitat discrimini positivament les Terres de l’Ebre a l’hora d’atorgar els plans d’ocupació, atenent que és un dels territoris, a més, amb un índex més elevat d’exclusió sociall i per impulsar el port comercial dels Alfacs, i una al Senat perquè es construeixi la terminal de mercaderies de l’estació ferroviària l’Aldea-Amposta-Tortosa.
Finalment, han reiterat el compromís en la defensa del riu Ebre i els cabals mediambientals i d’unes comunicacions ferroviàries dignes per a les Terres de l’Ebre.