dimarts, 25 de febrer del 2014

Els socialistes de l’Ebre fan una crida als ajuntaments a adherir-se al recurs contra la reforma de l’administració local del govern del PP

Retalla competències als ajuntaments amb una clara afectació als serveis que es presten a la ciutadania, obre el camí a la privatització i representa la pèrdua de llocs de treball
Els socialistes de l’Ebre han fet avui una crida als ajuntaments del territori per adherir-se al recurs davant el Tribunal Constitucional en defensa de l’autonomia local contra la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del govern del PP. L’alcaldessa de Tivenys, Maria Beltran, ha subratllat la importància que té aturar aquesta reforma perquè retalla competències als ajuntaments, amb una clara afectació als serveis que es presten a la ciutadania. “Als municipis menors de 2.000 habitants, que són la majoria a les Terres de l’Ebre, només tindrem competències en jardins, cementiris i biblioteques”, ha detallat. També considera molt greu que la reforma obre el camí a la privatització dels serveis socials. “En un context de crisi com l’actual és quan és més necessari apostar pels ajuntaments com administració més propera a la ciutadania”.
També ha advertit del risc de mercantilització dels serveis que presten els ajuntaments l’alcalde d’Aldover, Joan Ferré, i del fet que posa en perill els serveis locals bàsics. “És tornar enrere quaranta anys i allunya la capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat”. Una altra afectació de la llei, tal com ha assenyalat el dirigent socialista Manel de la Vega és que representarà la pèrdua d’entre 700 i 1.200 llocs de treball a les Terres de l’Ebre a la vegada que ha recordat que la llei vulnera l’Estatut de Catalunya.
L’alcalde de Godall, Francesc Miró, ha detallat els passos que caldran seguir i ha recordat que “per formalitzar el recurs davant el Tribunal Constitucional cal que com a mínim una setena part dels ajuntaments i una sisena part dels habitants de l’Estat, en total 1.200 ajuntaments i 7.300.000 persones segueixin aquest procediment". Procediment que consisteix en què els ajuntaments han de celebrar un ple municipal, sigui ordinari o extraordinari com a data límit el 10 de març vinent; l’acord s’ha de prendre per la majoria absoluta dels membres del consistori, i amb data límit del 14 de març enviar el certificat de l’acord, el text del recurs, el certificat del secretari/a i els poders notarials (transferits pels alcaldes) al Consell de Governs Locals de Catalunya.