dijous, 27 de febrer del 2014

Sant Jaume d’Enveja assumirà el 95% de la plusvàlua dels afectats per un desnonament

Entrevista a la regidora de Promoció Econòmica, Bibiana Porres, al Canal 21, publicada per la Marfanta
Foto: La Marfanta
El ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat aquesta setmana les bases per als ajuts socials per desnonaments, destinades a sufragar les despeses derivades de la transmissió de l’habitatge habitual per aquelles persones que es queden sense casa per una execució hipotecària. Així, costejaran en un 95% l’impost de la plusvàlua. La regidora de Promoció Econòmica, Bibiana Porres, ha explicat aquest dijous que han aprovat unes bases amb unes condicions laxes, perquè es puguen acollir tots els veïns de Sant Jaume d’Enveja que porten dos anys residint al municipi, sempre que l’habitatge embargat per l’entitat bancària siga la primera residència dels afectats per la hipoteca. Així, Porres ha remarcat que no s’han trobat encara amb el cas de cap persona desnonada que haja hagut de pagar la plusvàlua, com sí que ja s’ha produït en altres poblacions del territori, però que han volgut avançar-se al problema perquè hi ha molta gent a Sant Jaume d’Enveja que està passant per dificultats.
Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Porres també ha remarcat que a Sant Jaume d’Enveja hi ha un nombre important de pisos buits i que ara són propietat d’entitats bancàries. La regidora ha recordat que en aquest municipi del Montsià es van construir moltes residències turístiques durant la bombolla immobiliària. De fet, ha afirmat que hi ha blocs sencers en mans dels bancs, i que estan estudiant la fórmula legal de sancionar aquesta anomalia, mentre hi ha gent que té problemes per tenir accés a un habitatge digne.
A més a més, Porres també ha repassat altres qüestions de l’actualitat de Sant Jaume d’Enveja, com ara l’aprovació d’una moció en contra de la reforma de l’administració local que impulsa el govern de l’Estat. La regidora de Promoció Econòmica també ha explicat que en pocs dies la fundació Fussmont es farà càrrec de la gestió del centre de dia, amb una millora dels serveis.