dimecres, 5 de febrer del 2014

El PSC de Tortosa presentarà recurs per la resolució dels contractes de les piscines i de la zona blava


Consideren les resolucions preses pel plenari como nul·les de ple de dret i pretenen que el Ple reconsideri la seva posició i resolgui el contracte d'acord amb la legislació
El Partit dels Socialistes de Tortosa presentarà un recurs de reposició davant l'Ajuntament contra els acords de resolució adoptats pel Ple municipal el passat 7 de gener per finalitzar el contractes de les piscines municipals i la zona blava de Tortosa. Aquesta resolució va ser aprovada al Ple amb l'únic suport dels regidors de Convergència i Unió i el vot contrari de la resta de grups de l'oposició.
Aquests recursos, que consideren les resolucions preses pel plenari como nul·les de ple de dret, pretenen que el Ple reconsideri la seva posició i resolgui el contracte d'acord amb la legislació.
Les obres de les piscines municipals van ser iniciades pel Govern municipal de Ferran Bel, al mes d'abril de 2011, dos mesos abans de les eleccions municipals paralitzant-se una vegada finalitzades aquestes, sense que s'hagin tornat mai més a reiniciar
Transcorreguts gairebé tres anys, el passat mes de gener, el Govern va resoldre el contracte amb l'empresa adjudicatària sense aplicar les penalitzacions i sancions obligatòries, segons els contractes per la no execució de l'obra, cosa que el PSC considera un greuge per als ciutadans i ciutadanes de Tortosa que no han pogut gaudir de les piscines en tot aquest temps.
L'altre recurs fa referència a l'extinció del contracte de la zona blava i de l'aparcament de la zona del Rastre que no es durà a terme, resolt en les mateixes condicions que l'anterior.
El PSC de Tortosa, que va oferir a Ferran Bel el seu projecte com a punt de partida per a l'elaboració de les noves piscines, va sol·licitar com a contrapartida per arribar a un acord la resolució del contracte en els termes ara reclamats, el consens amb la societat civil i especialment que l'estalvi del projecte es dediqués a polítiques de creació d'ocupació. Davant la negativa de Bel a acceptar cap de les propostes socialistes, es va veure obligat a abandonar la reunió dels grups municipals.
El regidor socialista Enric Roig ha subratllat que "la negativa de Bel ni tan sols a considerar la proposta del PSC de revisar la resolució dels contractes, per a trobar la fórmula que els ciutadans i ciutadanes de Tortosa no sortissin perjudicats ens ha obligat a prendre la dràstica decisió de presentar recurs".
El Grup Municipal del PSC ha fet constar que esperen que a poc a poc la resta de grups de l'oposició s'afegeixin a la iniciativa presa fa dos setmanes pels socialistes tortosins, que van qualificar de parany per a vendre fum la proposta de consens de Bel.