dimarts, 11 de febrer del 2014

Joan Ruiz: "El PP ha votat avui en contra d'evitar els desnonaments"

Durant l’any passat a la província de Tarragona es van executar 2.500 desnonaments, dels quals més de 500 corresponien a habitatges de famílies que es van quedar al carrer
El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha denunciat que els diputats del PP al Congrés hagin votat avui en contra d’una proposició de llei del Parlament de Catalunya que proposava mesures per evitar el sobreendeutament i les execucions hipotecàries de l’habitatge habitual.

Segons el diputat tarragoní, “el PP ha votat aquesta tarda en contra de què es puguin evitar els desnonaments de les famílies que no poden pagar la seva hipoteca quan durant la seva tramitació al Parlament els diputats del PP van votar-hi a favor, el que representa una contradicció de proporcions siderals.”

En aquest sentit, ha recordat que durant l’any passat es van executar 2.500 desnonaments a la província de Tarragona, dels quals més de 500 corresponien a habitatges de famílies que es van quedar al carrer.

“Avui podria haver estat un gran dia per a moltes famílies que es troben amb l’aigua al coll atrapades entre la voràgine immobiliària i la crisi econòmica. No ho ha estat per la miopia i la covardia política dels diputats del PP que són incapaços de tirar endavant una llei que acabi amb el dolor i la tragèdia social i humana que suposen els desnonaments. El PP, un cop més, no ha estat a l’alçada.”

Joan Ruiz ha posat en valor la mobilització ciutadana i la de les plataformes d’afectats. “El Govern del PP pot continuar rebutjant aquestes iniciatives perquè tenen la majoria parlamentària però saben que tenen la batalla perduda perquè la ciutadania cada cop és més favorable a dur a terme reformes legislatives per defensar a les víctimes d’una bombolla immobiliària que va originar la liberalització del sòl que va impulsar Aznar.”

“Els socialistes ja vam demanar la paralització immediata de tots els procediments de desnonament, amb més motiu després de la sentència del Tribunal de Justícia europeu del passat mes de març que dictaminava que els desnonaments al nostre país eren i són abusius. Una reivindicació, i una esperança real per a tantes i tantes famílies, a la que el PP va respondre amb el silenci i el menyspreu al que ja ens té acostumats.”