divendres, 28 de febrer del 2014

Enric Roig ja disposa dels avals suficients per a ser candidat a les Primàries del PSC a Tortosa

La justícia social, la promoció econòmica per a crear llocs de treball i un model de ciutat basat en la participació ciutadana són els seus eixos programàtics
Quatre dies després del tret de sortida per tal d’aconseguir els avals necessaris per a presentar les candidatures del PSC a les primàries, per a ser candidat a les eleccions municipals de Tortosa, el regidor Enric Roig ha anunciat que ja disposa dels avals suficients per a fer-lo, i per tant està en condicions d’afirmar oficialment que pot ser anomenat candidat.
Enric Roig ha explicat el funcionament del procés, els motius pels quals ha presentat la seva candidatura i els eixos programàtics de la seva proposta i com ho està fent arribar, no tan sols als i les militants i simpatitzants del PSC sinó a tots els ciutadans i ciutadanes de Tortosa.
El PSC ha estat el primer partit de l’estat que ha optat per un model d’elecció de candidats i candidates basat en les eleccions primàries, un sistema d’elecció on els militants i simpatitzants, escullen directament la persona que volen que els representin.
Enric Roig ha afirmat que “les eleccions primàries són una magnifica oportunitat de poder confrontar idees, programes i alternatives. Es tracta sens dubte d’un moment fantàstic per poder debatre les diferents visions de com ha de ser la societat dins d’un partit. I amb aquesta intenció jo, personalment, i el meu equip, les hem pres”.
Del total de 149 militants que poden avalar, la candidatura d’Enric Roig ja disposa de més de 50 avals, és a dir, un terç del total molt per sobre del 20% exigit. Però la intenció de Roig és no aturar-se aquí ja que la recollida d’avals dura fins al proper 10 de març i el regidor considera que “es una magnífica oportunitat per escoltar allò que vol la gent del seu candidat, i d’arribar a compromisos amb ells”.
Les raons de Roig per encapçalar la candidatura inclouen la seva passió per Tortosa, les ganes d’afrontar el repte, la confiança en el projecte catalanista i d’esquerres del PSC, la idea d’una ciutat igualitària, oberta i justa, per l'educació i per crear llocs de treball o el que ha remarcat especialment el precandidat “perquè em rebel·lo contra aquells que deixen Tortosa aturada, fosca i sense rumb”.
Pel que fa a la proposta de la candidatura d’Enric Roig, ha avançat breument que aquesta té tres potes fonamentals:
1. La justícia social, fonamentada en el treball per la igualtat d’oportunitats, un conjunt d’accions per a mitigar i pal·liar les desigualtats socials i la pobresa a la ciutat, i un pla per a la integració i la protecció social, com eix vertebrador integral.
2. La promoció econòmica de la ciutat, i especialment la creació de llocs de treball, fonamentada en un Pacte local per a l’ocupació, una aposta ferma pel turisme i per una ciutat comercial i de serveis com a eix orientador
3. Un model de ciutat, basat principalment en l’urbanisme participatiu, l’orientació cap a la via pública i un model de seguretat i convivència com eix de futur
Es tracta dels tres eixos de debat que queden envoltats per un model participació real de la ciutadania en el govern de la seva ciutat i l’orientació cap a una política de pressupostos participatius, en el que els ciutadans puguin decidir en què gasten part dels seus impostos.
L’equip de campanya ha creat una oficina del candidat i aquestes són les eines on es poden veure totes les iniciatives que al voltant de la campanya de les primàries s’estan proposant:
Per finalitzar, Enric Roig ha volgut agrair a aquells que li han donat el seu aval, al seu equip de treball per la feina que s’està duent a terme i especialment a la seva família per tot el seu suport en aquest projecte.