dimecres, 12 de febrer del 2014

Desesperació a les ramaderies d'Alfara de Carles, cinc mesos després de la suspensió dels bous per a turistes

L'alcalde d'Alfara, Josep Mas, en una entrevista al Canal 21 publicada per la Marfanta, ha mostrat obertament la indignació que viu el poble davant la situació que s'ha generat , tot afirmant que els han prohibit" una forma de vida"
Desesperació a Alfara de Carles, després de cinc mesos d’anul·lació de les activitats amb bous per a turistes. Una suspensió cautelar dictada per un jutge de Barcelona, a instàncies d'una entitat animalista, està portant les dues ramaderies del municipi a una situació totalment insostenible.
En aquest sentit, l’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, i els propietaris de les dos ramaderies del municipi, Mur i Rogelio, han parlat aquest divendres per a Canal 21 Ebre, tot reclamant que s’aixeque la mesura judicial. Els propietaris asseguren que la situació ja és del tot insostenible, i que s'arruïnaran si arriba una solució ràpida al seu problema. De fet, la propietària de la ramaderia Mur, Àngela Mur, calcula que la paralització de l'activitat li ha comportat unes pèrdues de 100.000 euros. A més, ha hagut d'acomiadar treballadors i reduir el nombre d'animals de la ramaderia, de 300 a 100, per poder alimentar-los. Més crítica encara és la situació de la ramaderia de Rogelio Martí, que ja porta gairebé un any i mig sense celebrar actes amb bous per a turistes. I és que a la prohibició cautelar decretada pel jutjat de Barcelona s'hi cal sumar la rescissió de l'acord amb l'operador que portava els turistes russos. Martí ha explicat que la ramaderia està a la ruïna, fins al punt que ja no poden donar menjar a les vaques i els bous.
Per la seua part, l'alcalde d'Alfara de Carles ha mostrat obertament la indignació que viu el poble davant la situació que s'ha generat al voltant de les ramaderies, tot afirmant que els han prohibit "una forma de vida". De fet, Mas ha reclamat solucions ràpides per evitar la ruïna de les ramaderies, però també del poble. I és que, només amb la paralització de l'activitat a les ramaderies. s'han perdut els més de 15.000 turistes russos que cada any visitaven la població i altres llocs del Baix Ebre, com ara Tortosa.