dimarts, 1 de juliol del 2014

Amposta reclama a la Generalitat que pagui els ajuts agroambientals pendents i garanteixi els 1.058 milions per al nou PDR

Tots els grups polítics van assumir i aprovar una moció que era resultat de la fusió de les dues presentades pel PSC i ERC
El ple d’Amposta va aprovar ahir per unanimitat reclamar al govern de la Generalitat que faci efectiu el més aviat possible el pagament dels ajuts agroambientals pendents de la darrera collita que s’eleven a 8,2 milions d’euros. Així ho havien demanat els grups municipals del PSC i ERC que van acordar fusionar la proposta i que més tard va ser assumida, a petició de CiU, per part de tots els grups municipals. A més, la moció reclama mantenir en el nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR) els 1.058 milions de pressupost del període 2007-2013. La petició es feia després de l’anunci de retallada econòmica per part de la Generalitat del PDR, que representaria una disminució de gairebé un 25% dels ajuts per al període 2014-2020.
El portaveu socialista, Antoni Espanya, va recordar que el deute “està generant importants desequilibris en moltes explotacions a l’inici d’aquesta collita”. Per aquest motiu va celebrar que s’hagués assolit la unanimitat. “Hem acceptat la proposta de presentar-la conjuntament donada la importància del sector agrari a la nostra ciutat i la força que dóna aquest gest a la petició davant la Generalitat”, va reblar.
Suport a les escoles de música
Els socialistes també van celebrar el suport unànime del ple a la moció en defensa de les escoles de música. En aquest sentit, Espanya va voler deixar constància que tot i que les retallades d’Ensenyament no afecten a les Escoles de Música d’Amposta perquè no són municipals, “sí que ho fan indirectament, ja que molts professors d’aquestes escoles són a la vegada professors o músics de les escoles i de les bandes d’Amposta, fet que els aboca a una precarietat laboral encara més gran que la que ja tenien".
Per aquest motiu, els socialistes consideren que a partir d’aquest suport del ple d’Amposta es reforça la importància de les societats musicals a les Terres de l’Ebre. “Amposta, com a capital musical de les Terres de l’Ebre ha de mostrar la seva solidaritat amb totes les escoles i bandes del territori, la majoria de les quals sí que es veuen afectades per les retallades anunciades per Ensenyament”.
A més, Espanya va recordar els esforços que han de fer les escoles per finançar-se. “A ningú no se li escapa que els concerts de caràcter extraordinari que estan fent des de fa uns anys les societats musicals de la ciutat, “Mar i Cel”, en el cas de la Lira, i “Tribut Deep Purple”, en el cas de la Fila, tenen com a objectiu principal recaptar diners per fer front a les despeses de manteniment de les escoles de les dues societats, cosa que no seria necessària si disposessin d’un adequat finançament públic-privat”. Segons el portaveu socialista, amb el suport del ple “es fa un toc d’atenció al Govern de la Generalitat respecte a la importància de les societats musicals a les Terres de l’Ebre”.
Finalment, els socialistes van fer constar ahir en el ple, el reconeixement i agraïment a la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta per l’organització de la recreació històrica de la Guerra del Francès que va omplir Amposta d’activitats durant tot un cap de setmana i que, com va recordar Espanya, “van ser tot un èxit”.