dimarts, 29 de juliol del 2014

El PSC aconsegueix el suport unànime del ple d’Amposta per reclamar millores ferroviàries a les Terres de l’Ebre

La moció dels socialistes, aprovada avui, insisteix en la necessitat que l’estació de l’Aldea deixi de ser de tercer ordre, l'ampliació horària dels serveis i l'abaratiment dels bitllets
El PSC ha aconseguit aquest migdia la unanimitat del ple de l’Ajuntament d’Amposta per reclamar millores ferroviàries a les Terres de l’Ebre. El portaveu del grup, Antoni Espanya, ha celebrat el suport de tots els grups perquè s’acabi amb la discriminació que pateix el territori respecte a la resta de Catalunya pel que fa a tarifes, combois i freqüències. “És essencial que l’estació de l’Aldea deixi de ser de tercer ordre”, ha destacat, a la vegada que ha afegit que una de les reivindicacions és la conversió en Alvia d’un tren Euromed que hi faci parada.
A banda d’aquest, un altre dels acords adoptats avui és demanar la integració tarifària de les Terres de l’Ebre al servei de rodalies de Tarragona. També es reclama la integració tarifària dels serveis ferroviaris de les Terres de l’Ebre “o en el seu defecte una rebaixa significativa dels bitllets, especialment pels usuaris d’altra freqüència com els estudiants o els treballadors”. Els socialistes, a més insten a establir dos combois diaris que comencin des de Vinaròs i/o Ulldecona cap a Barcelona.
Aquestes peticions estan incloses en el document reivindicatiu de la Plataforma Trens Dignes. Arran d’aquesta moció, per tant, el ple també es compromet a donar suport a la plataforma en totes aquelles reivindicacions que “vagin en la línia d’aquests acords”. Espanya s’ha referit al fet que la plataforma insisteix que es tracta de plantejaments necessaris i al mateix temps tècnica i econòmicament assumibles.
Ara l’Ajuntament traslladarà els acords a la plataforma, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la delegació del Govern de les Terres de l’Ebre, a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, al ministeri de Foment i a RENFE.