dimecres, 23 de juliol del 2014

El PSC d’Amposta reclama millores ferroviàries per a les Terres de l’Ebre

Ho portarà al ple de dilluns en una moció en què demana la integració als serveis de rodalies de Tarragona i dóna suport a les reivindicacions de la Plataforma Trens Dignes
Integrar les Terres de l’Ebre als serveis de rodalies de Tarragona, aquest és un dels punts de la moció que el grup municipal del PSC d’Amposta presenta al ple ordinari de dilluns en què reclama un seguit de millores ferroviàries i dóna suport a les reivindicacions i al document elaborat per la Plataforma Trens Dignes en què també es demana la integració tarifària.
La moció recull que la mesura, de caràcter provisional fins que entri en servei el corredor mediterrani, hauria de permetre incrementar freqüències i reduir tarifes, tal com demana la plataforma. El portaveu del grup, Antoni Espanya, detalla que la proposta també planteja la prolongació fins les estacions ebrenques de combois que paren més al nord i també la conversió en Alvia d’un tren Euromed que faci parada a l’estació de l’Aldea. En la mateixa línia, la moció també demana l’establiment de dos combois diaris que comencin des de Vinaròs i/o Ulldecona cap a Barcelona i la millora de les infraestructures ferroviàries a les Terres de l’Ebre.
Espanya també ha insistit en la necessitat d’acabar amb el greuge comparatiu que pateixen les Terres de l’Ebre respecte a la resta de territoris de Catalunya i ha recollit també la necessitat d’un factor corrector per als preus de mitja distància i regionals per equiparar la qualitat i els preus dels bitllets, així com descomptes concrets per als estudiants que es veuen obligats a desplaçar-se. “No hem d’oblidar que els principals trajectes des de les Terres de l’Ebre a Barcelona s’acosten als 30 euros anada i tornada.”