dijous, 3 de juliol del 2014

Francesc Miró: "Durant aquests quinze anys de mandat hem transformat i situat Godall en el mapa"

La regidora Teresa Esmel el substituirà dissabte vinent quan prendrà possessió com a nova alcaldessa
Francesc Miró va presentar ahir a la nit la renúncia com alcalde de Godall després de quinze anys al capdavant del govern del municipi. Tanca aquests quatre mandats en què ha estat reelegit de forma ininterrompuda pels godallencs i godallenques amb la "satisfacció d'haver aconseguit transformar i situar en el mapa el poble". Ho fa amb un full de serveis carregat d'una rastellera d'actuacions i obres de millora que són el seu màxim aval per afrontar un nou repte, ser l'alcalde d'Amposta,ciutat d'on és. La responsabilitat d'haver de dedicar tot l'any que resta per les municipals a treballar per la candidatura l'ha fet prendre el determini, segons explica, de deixar el càrrec que reclama molta implicació. La regidora Teresa Esmel, de qui Miró n'ha valorat l'empenta i treball, serà elegida dissabte nova alcaldessa del municipi, a les 12 hores al saló de sessions de l'Ajuntament
Miró ha valorat avui, aquests quinze anys amb la molta feina feta, però també n'ha destacat la intensitat i l'esforç dels diferents equips de govern que ha presidit per estar al costat de les persones. "Amb el treball quotidià i constant, actuant amb honestedat, transparència i tenacitat ens hem guanyat, crec, el respecte de tothom", ha subratllat, "tothom ha comprovat, perquè sóc un apassionat de les persones, que he viscut aquests anys d'alcalde les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i els 365 dies de l'any al servei del poble".
Aquesta "il•lusió en construir un Godall millor en què tothom s'hi senti a gust", segons Miró, han permès tirar endavant i projectar un nou municipi, més ben comunicat, "situat en el mapa" com ell destaca entre les quals hi ha la millora dels accessos d’entrada i sortida al poble i dels ponts; la millora i urbanització de carrers, i la remodelació de les places Major i del Pou Bo així i la urbanització de la nova plaça de la cooperativa que cobreix el barranc i que ha permès disposar de dos espais nous per als més petits.
Quant a equipaments, el llegat són la piscina municipal, la nova depuradora, la remodelació del consultori mèdic i del casal municipal, el casal per a la gent gran i el centre d'interpretació de la serra de Godall. També en destaca el nou dipòsit d'aigua que va permetre solucionar els molts problemes amb els talls freqüents d'aigua.
Altres actuacions han estat l'arranjament del calvari, la remodelació del cementiri vell, les fonts de l'Arboç i la de Cap d'Ases, i la senyalització i millora de la sendera que va a l'ermita de la Pietat.
Miró ha posat en valor la feina feta per a l'impuls econòmic amb la potenciació de la Serra de Godall com un actiu turístic, al que darrerament s'hi ha afegit el nou espai d'acollida turístic i esportiu. I, sobretot els Carnavals, que han esdevingut Patrimoni Festiu de Catalunya i que és el gran aparador del municipi. Aposta econòmica a la que s'hi suma l'actuació prevista a Vilallarga mitjanant l'Incasol i el consorci amb el Consell Comarcal per generar indústria.
I també han estat prioritat els serveis a les persones, amb beques per pagar els llibres als escolars del poble i beques per al transport per als estudiants universitaris i de grau superior; el suport a totes i cadascuna de les entitats del poble; el nou casal d'entitats i una nova zona d'equipaments a la Bassa del Coll, amb serveis públics.
Miró ha volgut finalment agrair l'acollida i suport que ha rebut per part dels godallencs i godallenques al llarg d'aquests quinze anys i ha assenyalat que es posa a disposició de la nova alcaldessa i del poble en tot allò que necessitin.
Teresa Esmel: Nascuda a Deltebre, té 37 anys, ha estat professionalment vinculada a la branca del comerç i actualment es dedica al lleure infantil. És regidora de l’Ajuntament des de l’any 2011. Forma part i col•labora amb gairebé totes les associacions de Godall, on es va traslladar a viure l’any 1997 quan es va casar. Té dos fills.