divendres, 18 de juliol del 2014

"Francesc J. Miró Melich"

Article de Lluïsa Lizárraga, regidora i membre de l'executiva local del PSC d'Amposta
Ja fa dies que volia escriure sobre el canvi de candidat a les eleccions municipals de l’any que ve que ha realitzat el meu partit a Amposta, però malauradament tinc una persona gran malalta i, com la Llei de la dependència, amb l’excusa de la crisi, no dóna el servei per la qual la vàrem crear hem de tenir cura dels éssers estimats els de casa, cosa que fa que el dia no tingui prou hores per tot el que hem de fer i encara que, amb molt d’amor, al final no arribes a tot.
Voldria, en primer lloc, donar les gràcies a Toni Espanya. Ha estat difícil ser el cap de llista socialista a la nostra ciutat. Crec que ni Toni ni jo érem conscients, el primer cop que ens vam presentar, que teníem davant nostre una màquina perfecta de guanyar eleccions, que sap generar rumors, controlar mitjans de comunicació, demanar el pagament de favors, vendre fum.... i moltes altres coses que tots sabem que passen i que acceptem com a normals.
No obstant això, no vol dir que no reconegui que els resultats de les últimes municipals no van ser bons i que era necessari un canvi. Un canvi que el mateix cap de llista va proposar a l’executiva i que aquesta va valorar i va acceptar.
La persona que tots vam acordar que sigui el candidat és un ampostí que va formar la seva família a Godall i que, per aquest motiu, va marxar a viure allí. Al cap del temps, els godallencs i godallenques, el van escollir alcalde i, si bé sempre ha tingut als seus pares i el seu negoci a Amposta, ha estat ara, un cop separat i amb els fills estudiant fora, quan ha refet la seva vida amb una ampostina i ha tornat al seu poble. Ell diu que va marxar per amor i ha tornat per amor.
El que més destacaria de Francesc Miró és que és una persona serena i molt curosa amb el diner públic. Li agrada la gent, el contacte personal, escoltar i treballar per resoldre els problemes, perquè un poble és abans que res les famílies qui hi viuen i, en aquests temps tan durs que passem, el problema de l’atur a la nostra ciutat eclipsa qualsevol altre tema.
Té clar, i així ens ho va explicar en l’executiva, que l'endemà de les eleccions, tant si el poble vol que governi com si vol que estigui a l’oposició, el seu esforç anirà encaminat a reduir les xifres d’atur tan altes que tenim.
I un dels seus objectius és aconseguir que Amposta sigui cap de comarca no només de nom, sinó de fet. Necessitem que als pobles del Montsià els sigui més fàcil vindre aquí amb autobús que no pas anar a l’altra capital de comarca a comprar o a fer gestions.
El PSC d’Amposta estem convençuts que hem triat com a cap de llista una persona preparada, amb experiència, propera i amb molta capacitat de treball. Des d’aquí voldria, com a membre de l’executiva local, donar-li les gràcies i tot el suport per haver acceptat i, tot i ser conscients dels problemes que tenim al davant, tornar a generar il•lusió per treballar pel nostre poble i per la nostra gent .
Gràcies Francesc Miró.