dilluns, 14 de juliol del 2014

Els socialistes ebrencs donen suport majoritari a Iceta i Sánchez en el procés de primàries

A les Terres de l’Ebre, un 36% de la militància participa en la consulta per escollir el primer secretari del PSC i el secretari general del PSOE
El 85% dels votants a les Terres de l’Ebre van expressar ahir el seu suport a Miquel Iceta com a nou primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya en la consulta que es va celebrar a tot Catalunya. En total, Iceta va obtenir 221 vots. Hi va haver 36 vots en blanc i 3 nuls. Des de la direcció del PSC de l’Ebre, Joan Sabaté, ha destacat el suport de les Terres de l’Ebre al nou líder dels socialistes catalans “un suport que li permetrà redreçar el procés del PSC i sobretot concretar i comunicar millor l’oferta del socialisme democràtic a Catalunya, en uns mesos a venir que seran molt complexos i complicats”.
Sabaté també ha titllat d’”històrica” i inèdita la cita electoral d’ahir que ha representat “un avenç en un moment que la societat demana més mesures democratitzadores en les institucions”. A les Terres de l’Ebre, un 36% de la militància va anar a votar en aquestes primàries. “Es tracta d’una xifra que hauríem preferit que fos més elevada, tot i que cal també valorar que estem davant un procés que és nou en què estem aprenent”, ha explicat Sabaté, que també ha apuntat que “cal tenir en compte, a més, que al nostre territori només es van obrir cinc seus electorals i això probablement ha dificultat el desplaçament dels militants, per això mirarem d’implementar mecanismes com poden ser obrir més seus o posar a disposició de la militància urnes itinerants”. Malgrat tot, Sabaté considera altament positiu que “els companys i companyes que van venir a votar manifestessin majoritàriament que s'ha encetat un bon camí”.
El dirigent socialista també ha destacat la importància de les primàries al PSOE que a les Terres de l’Ebre va guanyar Pedro Sánchez, amb 113 vots, seguit d’Eduardo Madina, amb 82 vots, i José Antonio Pérez Tapias, amb 69. “Crec que hem tingut la sort de veure en aquest procés a tres candidats excel·lents que han apostat per un procés de renovació i canvi necessari”, ha volgut subratllar Sabaté. Sobre qui serà el nou secretari general, Pedro Sánchez, Sabaté ha mostrat la confiança i esperança en un projecte que permetrà "configurar una alternativa a les polítiques ultraconservadores i ultraliberals que està desenvolupant el govern del senyor Mariano Rajoy i el PP.”
A les Terres de l’Ebre es va votar a les seus del PSC d’Alcanar, Amposta, Sant Jaume d’Enveja, Móra d’Ebre i Tortosa. Sabaté ha volgut agrair l'esforç fet per les i els militants per fer possible aquesta cita electoral.