divendres, 4 de juliol del 2014

El PSC vol que l'Ajuntament de Tortosa reclami el cèntim sanitari i el destini a una borsa de llibres escolars

Els socialistes porten també al ple de dilluns exigir al govern de la Generalitat la publicació i posada en marxa del pla estratègic de les Terres de l'Ebre
Els socialistes de Tortosa volen que l'Ajuntament reclami el cèntim sanitari que ha pagat i que en destini l'import a constituir un projecte de donació de llibres de text en els centres d'ensenyament, mitjançant la creació d'un programa de gratuïtat, consistent en una borsa de llibres de text, sobretot destinat a les famílies més necessitades. Així ho ha explicat el portaveu i candidat a l'alcaldia, Enric Roig, que ha presentat les tres mocions que els PSC portarà dilluns al ple ordinari. "D'aquesta manera, l'Ajuntament dotaria els centres d'ensenyament d'un banc de llibres, el cost dels quals s'aniria reduint gradualment en augmentar cada any l'estoc".

Roig ha explicat que es demana a l'Ajuntament que calculi i faci públic, amb un desglossament anual, l'import pagat per l'Ajuntament de Tortosa en concepte de l'Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), conegut com a cèntim sanitari, i sol·liciti formalment la devolució dels imports corresponents des de l'any 2010 fins el 31 de desembre de 2012 quan va deixar d'estar vigent. Roig ha emplaçat a que es demani als serveis jurídics estudiar la viabilitat legal i la relació cost/benefici de reclamar judicialment els imports corresponent. A més, el candidat socialista ha afegit que la moció també demana posar al servei de la ciutadania els recursos municipals per tal d'assessorar-la sobre els passos a seguir en cas de voler reclamar els imports indegudament recaptats.
 
El PSC també demanarà dilluns el suport del ple per exigir al govern de la Generalitat la publicació del pla estratègic de les Terres de l'Ebre i la seva posada en marxa. "Volem que els ciutadans puguin conèixer la planificació del govern de CiU i la seva voluntat d'invertir en el futur de les Terres de l'Ebre, un pla que la seva redacció ens ha costat a tots i a totes 140.000 euros i que a hores d'ara no coneixem", ha subratllat Roig.
 
També reclamen la creació de la comissió que ha de fer el seguiment i coordinar el pla i que es doti econòmicament el pla "per actuar en un territori on fa falta discriminació positiva per part del govern de la Generalitat perquè és on més estem patint la crisi", ha puntualitzat Roig. 
 
Pla Integral contra la presència d'excrements de gossos a la via pública 
 
Amb aquesta tercera moció, els socialistes volen que l'Ajuntament modifiqui el text refòs de l'ordenança reguladora de tinença d'animals de companyia i més concretament l'article 5 per donar més potestat a la policia local a l'hora de denunciar les infraccions dels propietaris d'animals que no recullin els excrements dels gossos que han defecat en la via pública. "Presentem aquesta iniciativa perquè són moltes les queixes que ens arriben de l'estat dels nostres carrers a causa d'aquesta problemàtica en què considerem que l'Ajuntament ha de fer també un esforç i posar en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per millorar entre tots la nostra ciutat", ha assenyalat Roig. 
 
La proposta insta també a l'equip de govern a posar en marxa campanyes de control del cens i xipatge d'animals de companyia, que, precisament el govern recull en el seu Pla d'Acció Municipal per al període 2011-2015 i que, lamentablement, com ha detallat el regidor socialista "no se n'ha realitzat cap ni un". Amb aquesta actuació es permetria completar el cens d'animals de companyia, ha reblat.