dilluns, 7 de juliol del 2014

El PSC denuncia que les llistes d'espera quirúrgiques a les Terres de l'Ebre s'han incrementat un 33% amb el govern de CiU

Els socialistes defensen l’aprovació urgent d’un pla de xoc per reduir les llistes d’espera per accedir a un quiròfan
Els diputats socialistes de la Diputació de Tarragona Francesc Miró i Maria Beltran han denunciat que “des que CiU torna a governar la Generalitat les llistes d’espera a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre s’han incrementat un 33,6%. Un creixement exponencial que no és fruït de la casualitat sinó de les retallades impulsades per CiU, primer de la mà del PP i ara amb la complicitat d’ERC.”
En concret, i segons dades del mateix Departament, el nombre de persones en llistes d’espera a les comarques de les Terres de l’Ebre per a ser operades d’intervencions garantides ha passat de 1.413 pacients en el moment en què Artur Mas va ser investit president de la Generalitat a 1.888 persones, segons les darreres dades oficials corresponents al desembre de 2013. “O sigui, 475 persones més en llista d’espera per a intervencions quirúrgiques en garantia.”
Així mateix, també s’ha incrementat el temps d’espera acumulat per poder accedir a la intervenció quirúrgica. “En el mateix període hem passat d’un temps d’espera mitjà de 3 mesos a 4,3 mesos. És a dir, un increment de 1,3 mesos en menys de tres anys.”
Pel que fa a les intervencions concretes, la llista d’espera per a ser intervingut de cataractes s’ha incrementat un 25%, per operar-se d’una hèrnia l’increment ha estat del 87%, en pròtesis de maluc s’ha registrat un creixement del 109% de la llista d’espera i de pròtesis de genoll d’un 155%, per posar només alguns exemples de les intervencions garantides.
“Els socialistes denunciem aquest nou menyspreu del Govern de CiU cap a les Terres de l’Ebre. El més paradoxal és que lluny de reconèixer la gravetat de la situació el Govern es dediqui a vendre fum i negui que com a conseqüència de les retallades el sistema públic de salut hagi perdut qualitat i accessibilitat. Com és possible aquest menyspreu al sentit comú de la gent?” 
Finalment, els diputats provincials socialistes han emplaçat al Govern i als grups que li donen suport a elaborar i aprovar urgentment al Parlament un pla de xoc de temps màxims garantits i aconseguir la reducció real de les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques. “No podem continuar perdent a marxes forçades allò que ens ha costat tants anys d’aconseguir”, han afirmat Francesc Miró i Maria Beltran.