dimarts, 8 de juliol del 2014

Josep Maria Lleixà reclama protagonisme per al Mas de Barberans en el macroconsorci que gestionarà la Reserva de la Biosfera

Recorda que disposa d'infraesctructures importants en el tractament de residus, ha apostat pel turisme sostenible i la recuperació del patrimoni, i és porta d'entrada del Parc Natural dels Ports
L'alcalde de Mas de Barberans, Jose Maria Lleixà, ha deixat molt clar que el consorci de polítiques ambientals, impulsat pels quatre consells comarcals i que, a més dels residus i el Code, també gestionarà la Reserva de la Biosfera, concretament la marca Ebrebiosfera, ha de donar protagonisme a municipis com Mas de Barberans. "S'han de tenir en compte els municipis que tenim infraestructures tan importans en la gestió de residus com és el nostre cas, que hem apostat pel turisme sostenible i la recuperació del patrimoni i que som porta d'entrada al Parc Natural dels Ports".
Lleixà ha fet aquestes declaracions en el balanç d'aquest tercer any de mandat en què ha destacat el caràcter polivalent que se li ha donat al museu i la biblioteca, que permeten mantenir el municipi actiu al llarg de tot l'any. També el poble disposa des de l’any passat d’un espai saludable. Ara, una de les actuacions que s’emprendrà és la consolidació del talús del parc infantil. Curosos amb l'entorn, a través de la brigada del Consell Comarcal també és realitzarà una construcció de pedra seca a l'entrada del poble. Les millores a la casa consistorial serà una altra de les obres que s'emprendran en breu.
L'alcalde ha recordat l'esforç que s'està fent per tenir una economia sanejada i ha tornat a instar a la Generalitat que pagui el deute que té pendent amb el poble que, tot i que s'ha reduït, és de 86.000 euros. "Amb aquesta quantitat podríem fer front en part a alguns dels préstecs que tenim", ha explicat, tot afegint que aquesta situació d’incertesa en el cobrament del deute fa que "fins i tot arribis a dubtar de demanar ajuts com és el cas del Parc Natural, ja que has d'avançar els diners i no saps quan els cobraràs".
"Al mes d'agost, el bosc serà un polvorí"
I és que Lleixà ha tornat a reclamar també a la Generalitat que liquidi els 27.500 euros corresponents al 2010 dels ajuts del parc. L'alcalde, a més, ha insisit al govern que es doti a la brigada dels Ports de recursos humans i tècnics, tot advertint que "al més d'agost, el bosc serà un polvorí". En aquest sentit, ha recordat la necessitat d'apostar per polítiques de prevenció amb el manteniment i neteja de pistes i senderes. Al mateix temps, també ha reclamat més implicació. "Hi ha una diferència molt important amb la gestió del Parc Natural del Delta, en què es veu un dinamisme que no observem als Ports i que seria clau per a la seva preservació i, a la vegada, per a l'economia dels municipis que formen part del massís".
Finalment, Lleixà, com han fet altres alcaldes de l'Ebre, exigeix al govern de la Generalitat que posi en marxa ja les depuradores que ja estan construïdes i acabin amb l'ofegament econòmic que representa haver de pagar pel cànon de vessament a la CHE i de l'aigua a l'ACA.