dimecres, 23 de juliol del 2014

Teresa Cunillera denuncia la “descoordinació” del Govern del PP arran dels incidents i el tancament de la planta Castor

El PSC vota a favor que comparegui el ministre d’Indústria perquè expliqui la indemnització a l’empresa que gestiona el magatzem de gas
La diputada del PSC Teresa Cunillera ha defensat aquest migdia que el ministre d’Industria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, comparegui al Congrés per explicar la indemnització que ha anunciat que pagarà a l’empresa concessionària del magatzem de gas Castor, situat davant les costes de Tarragona i Castelló . La planta té aturada la seva activitat des que es van produir més de 400 sismes a les poblacions properes el mes de setembre passat. Cunillera ha denunciat que el Govern del PP ha actuat amb “total descoordinació” des que es van produir els primers sismes i ho continua fent des que la planta es va tancar.
En la seva intervenció a la Diputació Permanent del Congrés, Cunillera ha criticat també la falta d’informació i la “falta absoluta de respecte i el menyspreu” del Govern envers la inquietud els ciutadans afectats pels sismes. En aquest sentit, ha recordat que el ministre va comparèixer “a remolc de les peticions de l’oposició” i que no va concretar ni donar detalls sobre la gestió dels incidents. I ara, el 27 de juny passat, sense temps d’haver estudiat els informes pertinents, el titular d’Indústria anuncia que s’indemnitzarà l’empresa responsable del magatzem. Tot això, ha dit la diputada,“requereix una explicació urgent”.