dimarts, 29 de juliol del 2014

Els municipis de les Terres de l’Ebre perdran més d’11 milions d’euros per la derogació del PUOSC d’obres

El PSC considera un engany i una irresponsabilitat el decret del govern de CiU que amb el suport d’ERC impedirà que els ajuntaments tirin endavant actuacions sostenibles i necessàries
El PSC de l’Ebre ha denunciat aquest matí que els municipis de les Terres de l’Ebre perdran més d’11 milions d’euros del PUOSC d’obres després que el govern de CiU decretés la seva derogació. “Es tracta d’una decisió molt greu, que ataca el món local i que demostra la manca de sensibilitat d’aquest govern molt preocupat amb les banderes i no gens amb les persones”, ha denunciat Manel de la Vega de la direcció del PSC de l’Ebre. Cal recordar que es tracta d’actuacions que també van lligades a les subvencions que arriben de la Diputació i amb partida pressupostària en cadascun dels municipis.
Precisament, tal com ha denunciat el diputat provincial i candidat a l’alcaldia d’Amposta, Francesc Miró, la gravetat també radica en el fet que el PUOC d’obres s’havia aprovat inicialment aquest mes de desembre després de dos anys d’endarreriment i, per tant, els ajuntaments n’havien fet la previsió en els seus pressupostos. “Els ajuntaments havíem previst sobretot obres de millora de l’entramat urbà, dels carrers dels nostres pobles, obres completament necessàries, totes sostenibles”, ha explicat, recordant que, per exemple, en el cas d’Amposta es perdran 490.733,05 euros. “El govern de CiU, amb ERC donant-li suport, no només no compleix la seva paraula sinó que actua de forma irresponsable”, ha etzibat. Miró ha recordat també que en general s’afecta a un impacte econòmic de més de 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments deixaran de fer aquestes obres en no tenir finançament. “Era una mesura clau per activar l’economia de les Terres de l’Ebre, però una vegada més el govern de CiU i ERC giren l’esquena al nostre territori”, ha lamentat, tot reclamant al govern que rectifiqui. En aquest sentit, Miró ha lamentat la improvisació i manca de coordinació del govern. “Ha estat una legislatura perduda”, ha criticat, recordant que el PUOSC del darrer govern de progrés a Catalunya va destinar més del doble de la xifra actual d’11 milions d’euros que, a més, no s’ha aprovat.
L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha estat també molt contundent: “Ens sentim enganyats i decebuts perquè des dels ajuntaments ens esforcem per incloure en els nostres pressupostos obres sostenibles i necessàries per als veïns i veïnes i ara ens trobem que no podrem tirar-les endavant. Si no tenien garanties, si no podien complir, ja no ho haurien hagut de convocar”. Segons ell, a més, s’havia generat una expectativa en les empreses del territori que ara s’ha frustrat. Una de les actuacions previstes, per exemple, a Sant Jaume era la urbanització dels carrers de la República i Francesc Macià (en el document annex podeu trobar el llistat de totes les obres que s'havien previst).

PUOSC OBRES MUNICIPIS