dimarts, 9 de setembre del 2014

El PSC d’Amposta vol que la platja d’Eucaliptus tingui la distinció de Bandera Blava

Per altra banda, critica la despesa de 100.000 euros per la compra del solar del CETECOM (Centre Tecnològic del Compòsit), aprovada en el darrer ple i els 46 informes negatius d'Intervenció a despeses efectuades per l’equip de Govern
Un cop finalitzada la temporada d’estiu, el PSC d’Amposta ha volgut posar en evidència les mancances que hi ha a la platja “d’Eucaliptus” que donada la seua pèssima qualitat no té cap bandera blava.
Des del PSC s'han compromès a emprendre les mesures necessàries perquè disposi dels serveis necessaris com ara dutxes, lavabos, bons accessos, serveis de vigilància, entre d’altres, per tal de disposar d'una platja de qualitat amb la màxima distinció Europea “bandera blava” Així mateix, millorar el transport públic, amb 4 serveis diaris d’autobús d’anada i tornada, que enllaci amb la resta de comarca, per tal que la gent s’hi pugui desplaçar amb facilitat. 
“Cal demostrar en fets que apostem pel turisme”, ha dit l’alcaldable socialista, Francesc Miró, que ha afegit que “en l’actual context de crisi és una de les poques activitats econòmiques que genera ocupació i la ciutat més gran del Delta no pot deixar perdre oportunitats per desídia o inacció”.
D'altra banda, el portaveu del grup municipal, Antoni Espanya, ha fet una valoració molt negativa de la despesa de 100.000 euros per la compra del solar del CETECOM (Centre Tecnològic del Compòsit), aprovada en solitari per CiU en el darrer Ple extraordinari del 2 de setembre. Aquesta compra és la conseqüència de la signatura, en el seu dia, d’un conveni “estranyíssim” entre l’ajuntament i el grup empresarial Amposta Tecnològics vinculat al sector aeronàutic i propietari del solar, pel qual el grup cedia el terreny de 6.800 metres quadrats per construir l’edifici del centre tecnològic i, a canvi, "al cap de 15 anys, l’edifici esdevenia propietat del Consorci!"
L’edifici completament acabat i ja en funcionament, ubicat al polígon de l’Oriola, ha costat uns 750.000 euros i acull equipaments tecnològics per valor de 850.000 euros més. L’obra va ser finançada en la seva integritat pels fons estatals provinents del Pla per la reindustrialització de les Terres de l’Ebre. Ara, aquest grup empresarial es troba en concurs de creditors i davant la possibilitat que el terreny sigui subhastat i que el comprador es quedi per cent mil euros, un edifici valorat en 750 mil, l’equip de Govern s’ha vist en l’obligació de rectificar la "pífia que va fer en el seu moment".
Segons ha dit Antoni Espanya, “des del PSC, valorem positivament el projecte del CETECOM, creiem en la seva viabilitat i donem suport a l’equip tècnic que hi treballa, però no entenem aquesta jugada de CiU de posar en perill una inversió de prop de 2 milions d’euros per la signatura irresponsable d’aquell conveni”. 
El PSC va ser l’únic grup de l’oposició que no li va donar suport quan va passar pel Ple. “Mala gestió o favors entre amics? Cadascú que ho interpreti com vulgui, però ja fa massa anys que es repeteix el mateix patró: Escorxador, Galeries Comercials, Amposta Ciutat Digital, zona lúdica de Tosses ... Inversions irresponsables pagades amb els impostos de tots”, ha ironitzat Espanya.
Per altra banda, en el mateix Ple, es va donar compte dels 46 informes negatius fets per l’àrea d’Intervenció, d’altres tantes despeses efectuades per l’equip de Govern perquè incomplien algun punt de la normativa que regula la Llei d’Hisendes Locals. El volum econòmic més important dels informes fa referència a les nòmines dels treballadors afectats pel decret de gratificacions. Recordem que són 100.000 euros que es reparteixen entre alguns escollits a criteri subjectiu de l’equip de Govern. La Interventora deixa molt clar, que aquesta retribució és il·legal perquè és periòdica, és a dir, mensual i a més es paga per anticipat, és a dir pressuposant un serveis realitzats que encara no s’han fet. Per a Espanya, “fa massa anys que dura aquesta burla, que a la vegada suposa un greuge comparatiu amb la resta de treballadors municipals”. Cal recordar que fa cinc anys que la Diputació de Tarragona va rebre l’encàrrec de fer una proposta de Catàleg de Llocs de Treball, que va costar 9 mil euros, per regularitzar aquesta situació i l’equip de Govern encara no ha estat capaç d’aprovar-la.