dimecres, 24 de setembre del 2014

Francesc Miró: “Volem que no hi hagi cap família ampostina que es quedi sense subministrament elèctric aquest hivern”

Els socialistes demanen al govern d’Amposta que implementi mesures per ajudar les famílies sense recursos i proposen habilitar una partida extraordinària en els pressupostos



El candidat a l’alcaldia d’Amposta, Francesc Miró, ha apel·lat avui al govern de CiU a estudiar i impulsar totes aquelles mesures a nivell local que siguin necessàries per ajudar les famílies sense recursos suficients perquè puguin fer front a la despesa elèctrica obligatòria aquest hivern. “No podem permetre de cap manera que cap ampostí ni ampostina quedi abandonat a la seva sort”, ha apel·lat. Miró ha recordat la situació que pateixen moltes famílies a la ciutat a causa de la situació econòmica actual i ha instat al govern a habilitar una partida extraordinària en el pressupost de serveis socials i també a arribar a un acord amb les entitats i les associacions de veïns per trobar una solució a una situació que ha titllat de “greu”. “La prioritat d’un Ajuntament han de ser tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes i hi ha temes bàsics essencials com són la llum, l’aigual i l’alimentació”.
Els socialistes faran arribar aquesta proposta al ple de dilluns vinent mitjançant una moció en què també insten al govern de la Generalitat a ampliar el decret sobre la pobresa energètica i a que es redueixi el tipus d’IVA que s’aplica al consum energètic. L’alcaldable socialista s’ha referit a Joana Mundó, de la consultora Ecoserveis, especialitzada en pobresa energètica, que ha elaborat un document a petició de la Taula del Tercer Sector que deixa clar que “l’energia no és un privilegi sinó que hauria de ser un dret universal i accessible a tothom”.
Amb vista al ple de dilluns, els socialistes també presenten una moció sobre els drets de remuneració als autors pels préstecs de les seves obres a biblioteques. La moció insta als governs català i espanyol a incorporar en els pressupostos de l’exercici del 2015 una partida específica suficient que permeti cobrir el cànon per préstec bibliotecari de les biblioteques municipals.
També demanen al govern espanyol a recuperar els objectius i els mecanismes de cooperació previstos en el Plan de Fomento de la Lectura en el programa d’adquisició i millora de col•leccions de les biblioteques públiques del país i formulat amb la cooperació de la Generalitat, en l’àmbit de Catalunya.