dimarts, 2 de setembre del 2014

Roig porta al ple de Tortosa la situació crítica que pateix l’hospital i reclama a Bel que hi actuï d’acord amb la posició unànime del Ple

Els socialistes lamenten l’oportunitat perduda per impulsar els pressupostos participatius a la ciutat i que no es redueixin els impostos en un moment de crisi com l’actual
El portaveu i candidat socialista a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, va reclamar ahir a l’alcalde, Ferran Bel, que actuï davant la situació crítica que es viu a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, tal com han denunciat els sindicats, pel tancament de llits durant l’estiu que col·lapsa el servei d’urgències, a la vegada que dificulta una atenció digna als malalts, ja que la manca de llits pot fer que arribin a estar de dos a tres dies a l’àrea de 24 hores. Roig va recordar-li a Bel que el ple de Tortosa va aprovar per unanimitat el 3 d’octubre de 2011 la moció popular en defensa de la salut pública presentada per la junta de personal de l’hospital Verge de la Cinta. Per això, va ser contundent en reclamar-li i recordar-li l’obligació com alcalde de fer complir allò que el ple ha aprovat.
Roig va fer aquesta demanda en el torn de precs i preguntes del ple ordinari de setembre celebrat ahir en què CiU va tornar a passar el rodet de la seva majoria absoluta i va tombar quatre de les cinc mocions que el PSC duia al ple. CiU es va tancar en banda davant la proposta del PSC per iniciar el procés que hauria de permetre el 2015 posar en marxa de forma experimental els pressupostos participatius a Tortosa. Roig va emfatitzar en la importància d’aquesta proposta que “permetria construir una societat més justa i igualitària i que implicaria a la ciutadania en la vida de la ciutat, fent-los partícips i donant-los veu en el destí dels recursos municipals”. Els socialistes, però, tot i el suport de la resta de grups, van veure com la moció no prosperava. No obstant això, Roig va avançar que dotar a la ciutat d’uns pressupostos d’acord amb la voluntat de la ciutadania, “és una aposta ferma del PSC per aconseguir una major democratització de la vida municipal”.
CiU tampoc no va ser benvolent amb la moció perquè fos gratuïta la primera hora dels aparcaments del Carrilet, la plaça Alfons i el carrer Montcada, una proposta que tenia un doble objectiu: afavorir la presència de públic i enfortir el comerç. “Una vegada i un altra, el govern de CiU ha dit no a totes les nostres iniciatives en positiu en relació als aparcaments de la ciutat, una de les grans assignatures pendents d’aquest govern, un govern responsable del nyap de l’ampliació de la zona blava”, va denunciar de nou Roig.
La mateixa dissort va córrer la proposta per a baixar els impostos i taxes municipals per afavorir la ciutadania en un moment de crisi com l’actual perquè CiU va etzibar-li un no rotund. Roig va recordar i insistir amb el superàvit de 4,5 milions d’euros de l’Ajuntament i va tornar a lamentar que el govern de CiU prefereixi destinar-lo a pagar deute abans que invertir-los en ocupació. A la vegada, va lamentar que el govern no fos sensible en el context de dificultat actual i no acceptés ni estudiar la proposta socialista. Entre altres, els socialistes proposaven la reducció del 15% de l’IBI i del 25% de l’impost de circulació, a banda d’un 30% en la brossa, amb una bonificació fins al 50% per als aturats.
CiU tampoc no va acceptar la petició del PSC perquè es comencés a actuar per garantir a la ciutadania un habitatge digne tal com va acordar el ple el 3 de febrer passat en aprovar per unanimitat una moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de les Terres de l’Ebre.