dijous, 2 d’octubre del 2014

L'Amposta que somio serà imparable

Article de Francesc Miró, candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, publicat a "Un Cop d'Ull"
Amposta és un ciutat única en les seves característiques, sempre ho he dit i defensat. Poques ciutats com la nostra poden dir que tenen mar, muntanya, riu, delta.... i que s’hi puguin fer tantes activitats a l’entorn d’aquests indrets naturals que els tenim a tocar de dits i que, fins i tot, formen part de la vida quotidiana. Activitats tant en família, en grup o bé individualment.
Nomenar Eucaliptus em porta records de la infantesa, a la platja d’Amposta, la nostra platja, que era gairebé verge fins i tot fèiem marisc. Hi anàvem bàsicament en diumenges i festius quan aprofitàvem que el pare o algun familiar ens hi portava, i allí estàvem tot el dia, s’havia d’aprofitar el desplaçament. Ja, de més grandet, anàvem algun cop amb la bicicleta o en la motet, aquells que en tenien.
Certament eren uns altres temps. Però la veritat és que, tot i l’encant de la platja d’Aluet, apuntàvem més cap a la Ràpita. Les platges d’allí tenien serveis dels que mai ha disposat Eucaliptus i sobre tot freqüència de bus. Podíem anar a primera hora i tornar al migdia.
Malauradament, ara que s’ha acabat la temporada de platja, encara avui constatem que Amposta no mira suficientment cap a la nostra costa. Els poders públics, l’Ajuntament, no fa el que hauria de fer per potenciar-la i implicar-s´hi en aconseguir estàndards de qualitat que facin que sigui un actiu turístic. L'equip de Govern, tampoc aquí, no ha fet els deures. Per tot això emprendrem les mesures necessàries per tal que la nostra platja disposi dels serveis bàsics necessaris com ara dutxes, lavabos, bons accessos, servei de vigilància, entre d’altres, per aconseguir que tinguem una platja de qualitat amb la màxima distinció Europea “bandera blava” que farà sense dubte que la gent que visiti Amposta i la gent dels pobles del nostre entorn vagin a la nostra platja i al nostre Delta.
Per fer-ho possible també cal millorar el transport públic amb 4 serveis diaris d’autobús d’anada i tornada per tal que la gent s’hi pugui desplaçar amb facilitat, en tot moment. I sobretot ben connectats amb els pobles veïns per tal que els sigui més fàcil i còmode venir a Amposta que no pas desplaçar-se a altres municipis.
Estic convençut que és un objectiu plenament realitzable si tenim, des de l'Ajuntament, la voluntat decidida de dur-ho a terme. No és temps de recriminacions si no de remar tots junts en la mateixa direcció per assolir aquesta Amposta gran, en lideratge territorial i en qualitat de vida, que defensa la nostra proposta de renovació i d'entrada de saba nova. El canvi serè que represento fuig de les recriminacions estèrils i tan sols vol sumar en benefici de tots els ampostins i ampostines, sense falsos apriorismes.
Ara bé, entenc que és urgent potenciar i millorar el nostre entorn natural com el gran actiu turístic que és i així també dinamitzar la nostra economia, la de la gent que hi vivim. Per això el nostre compromís en aquest tema és clar i inequívoc. Dedicarem els recursos municipals necessaris per tal de convertir el nostre litoral també en un nòdul de creació de nous llocs de treball entorn del turisme, que és l’únic sector que tot i la crisi ha aguantat bé la resessió. Ens deixarem la pell en tot allò que suposi generar nova ocupació, aquesta és la nostra prioritat absoluta.